Російський обстріл колони під Куп’янськом на Харківщині: свідчення однієї з уцілілих

Російський обстріл колони під Куп’янськом на Харківщині: свідчення однієї з уцілілих

Російський обстріл колони під Куп’янськом на Харківщині: свідчення однієї з уцілілих
. Ольга Терещенко вижила під час російського розстрілу евакуаційної колони в Куп'янському районі Харківщини. Жінка втратила сина, чоловіка і дістала опіків. Фото: СБУ

Жителька села Курилівка Куп'янського району Ольга Терещенко вижила під час російського розстрілу евакуаційної колони поблизу села 25 вересня. У легковику, в якому вона намагалася виїхати з села, загинули четверо людей, в тому числі її чоловік та син.

Виїжджати з села Ольга з сім'єю вирішила 22 вересня, після того, як її будинок зруйнував снаряд.

"Від будинку залишився тільки дах, коробка. Ми з чоловіком вирішили виїхати у бік України. Збиралася колона на 25 число. Ми з чоловіком зібрали речі, з дитиною і виїхали", — розповіла Ольга СБУ.

"Виїхали за територію Курилівки, наша машина була першою. В машині сидів водій, попереду сиділа бабуся, ліворуч сидів мій чоловік, посередині дитина і праворуч я. О 9:00 почався обстріл. Перша наша машина потрапила під обстріл. І потім одразу в нашу машину влучив снаряд", — згадує жінка.

"Дуже мене оглушило. Коли я зібрала себе до купи, повернулася — водій був мертвим. У чоловіка була пробита рука, він був мертвим. І син теж був мертвим. Потім машина почала горіти, всі почали кричати-кричати. Я ледь вибігла з машини, щойно добігла до рейок, перелізти, машина вибухнула. Обстріл йшов з лівого боку", — розповіла вона.

"Ми бігли, нас ще хотіли добивати. Хотіли знищити сліди, свідків, які вижили", — сказала жінка.

За її словами, під час розстрілу колони вижили 5-7 людей.

Що відомо

  • 25 вересня в районі Куп'янська на Харківщині російські війська з окупованої території обстріляли колону цивільних машин, повідомив один з українських військових. Обстріл стався у сірій зоні на межі Луганської та Харківської області. Колона рухалася у "сірій зоні" між окупованим Сватовим та звільненим Куп'янськом.
  • 1 жовтня у Харківській ОВА підтвердили інформацію про розстріл колони та повідомили про щонайменше 20 загиблих. В СБУ уточнили, що загинули 24 людини, серед яких 13 дітей та вагітна жінка.
  • З місця події вилучили тіла 24 людей, повідомила старша фельдшерка Куп'янського відділення екстреної медичної допомоги Олена Горягіна.
  • У вересні Куп'янськ та Куп'янський район перебувають під постійними обстрілами російських окупантів.
На початок