Ердоган поговорив з Путіним. Він попросив президента РФ дати шанс перговорам з Україною

Ердоган поговорив з Путіним. Він попросив президента РФ дати шанс перговорам з Україною

Ердоган поговорив з Путіним. Він попросив президента РФ дати шанс перговорам з Україною
. Президент РФ Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Фото: AP

29 вересня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган поговорив з президентом Росії Путіним телефоном. Під час розмови обговорили останні події щодо російсько-української війни. Президент Ердоган попросив Путіна дати шанс переговорам. Ердоган висловив задоволення успішним результатом обміну військовополоненими та результатами роботи "зернової угоди".

Про це повідомляє CNN Turk.

Під час зустрічі Реджеп Таїп Ердоган висловив задоволення успішним завершенням російсько-українського обміну військовополоненими та функціонуванням "зернової угоди". Ердоган сказав, що "необхідні кроки для зниження напруженості, щоб прокласти шлях до більш позитивного розвитку подій" між Україною та Росією. Ердоган попросив президента Росії Путіна дати переговорам (між Україною та Росією, — ред.) ще один шанс. Ердоган зазначив, що Туреччина готова зіграти сприятливу роль у цьому процесі.

У Кремлі за підсумками розмови з Ердоганом не розповіли деталей щодо України, однак повідомили про "позитивну оцінку взаємодії в енергетичній галузі". Як відомо, у Туреччині відбувається будівництво атомної електростанції "Аккую", за активної фінансової участі Росії.

Напередодні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Говорили про нещодавній обмін військовополоненими, ситуацію навколо Запорізької АЕС та проведення Росією так званих "референдумів" на окупованих територіях України.

Читайте також

"Землі будуть повернуті Україні. Путін готовий покінчити з війною якомога швидше" — Ердоган

На початок