Сотні тисяч людей — без світла та вітер до 44 м/год. Ураган Ієн сягнув берегів Флориди

Сотні тисяч людей — без світла та вітер до 44 м/год. Ураган Ієн сягнув берегів Флориди

Сотні тисяч людей — без світла та вітер до 44 м/год. Ураган Ієн сягнув берегів Флориди
. Фото: AP

У вівторок, 27 вересня, ураган Ієн залишив без електрики усю Кубу. Зараз ураган досяг штату Флорида (США).

Згідно з повідомленням Національного центру ураганів США (NHC) об 18:00 за київським часом очікувана інтенсивність урагану Ієн збільшилася, і тепер прогнозується, що він зберігатиме більшу загальну потужність, коли він рухається через штат Флорида. Наразі у США через ураган Ієн знеструмлено понад 330 тисяч споживачів. За повідомленням метеостанції поблизу острова Санібел, штат Флорида, стійка швидкість вітру сягає 31,7 м/год з поривами вітру 43,8 м/год.

Мер міста Кейп-Корал на південному заході штату Флорида Джон Гантер сказав CNN, що умови в цьому районі помітно погіршуються і що ураган може бути катастрофічним для цього району.

"Я був на вулиці близько 45 хвилин тому, і вітер посилився, дуже сильний вітер", — сказав Джон Гантер. "Ми знаємо, що він продовжуватиме збільшуватися, ми вже подолали тропічний штормовий вітер. Йде дуже сильний дощ. Тож умови однозначно погіршуються".

Хвилі, які можуть сягати висотою у 5 метрів, "однозначно будуть катастрофічними для нашої області, і це одна з наших головних проблем", — сказав Гантер.

Точний маршрут урагану поки невідомий, проте губернатор штату Рон Десантіс попередив про "масштабні наслідки для всього штату". Жителі запасаються продуктами, водою, ліками і паливом, скасовані заняття в школах.

Наслідки урагану Ієн на Кубі
Величезні хвилі розбиваються об морську дамбу після урагану Ієн у Гавані, Куба, 28 вересня. Фото: AP

Наслідки урагану Ієн на Кубі
Обірвані лінії електропередач, металеві опори та гілки дерев на вулицях після урагану Ієн, що обрушився на Пінар-дель-Ріо, Куба, 27 вересня 2022 року. Фото: AP

Президент США Джо Байден оголосив надзвичайний стан у всій Флориді. Також мобілізовано 5000 військовослужбовців Національної гвардії для надання допомоги. Ще 2000 людей прибувають з Теннессі, Джорджії та Північної Кароліни, а в сусідніх штатах загони військових переведені в режим готовності.

Наслідки урагану Іен у Флориді (США)
Літаки, перевернуті торнадо, викликаним ураганом Ієн, у середу, 28 вересня 2022 року, в аеропорту Норт-Перрі в Пембрук-Пайнс, штат Флорида. Фото: AP

На початок