У Сумах Котельню Північного промвузла депутати вирішили придбати в комунальну власність

У Сумах Котельню Північного промвузла депутати вирішили придбати в комунальну власність

У Сумах Котельню Північного промвузла депутати вирішили придбати в комунальну власність
. Суспільне Суми

На сесії Сумської міськради 28 вересня ухвалили рішення про придбання до комунальної власності КППВ за 1000 грн. Кредиторську заборгованість підприємства планують гасити частково рахунком дебіторської, а також шляхом реструктуризації коштом заробітку нової структури. Про це повідомляє Сумська міська рада.

Депутати "ухвалили рішення про придбання до комунальної власності Сумської міської територіальної громади частки в статутному капіталі ТОВ "Котельня північного промислового вузла" в розмірі 100% від загального розміру статутного капіталу в АТ "СМНВО-Інжиніринг" вартістю 1000 грн за ціною 1000 грн", – йдеться в повідомленні.

Управляти корпоративними правами уповноважили Департамент інфраструктури міста. Департамент фінансів, економіки та інвестицій має передбачити у бюджеті громади кошти на купівлю відповідної частки в статутному капіталі та проведення фінансового аудиту КППВ.

Також депутати затвердили статут ТОВ "Котельня північного промислового вузла" в новій редакції. Це рішення набирає чинності з дати державної реєстрації корпоративних прав за Сумською міською територіальною громадою в особі Сумської міської ради.

Доповнюється...

Що відомо

  • У серпні цього року за даними директора департаменту інфраструктури міста Олександра Журби борги КППВ становили в районі 300-350 мільйонів грн. Олександр Лисено зазначав, що брати на себе іпотеку за приміщення КППВ міська рада не буде. Решту боргів планували реструктуризувати. Це 182 мільйони гривень, які КППВ винна НАК "Нафтогаз". "326 млн – це те, що вони винні. Їм винні на сьогодні 152 млн – це і мешканці, і Сумська міська рада різницю в тарифах, і також деякі постачальники. З бюджету кошти ми не плануємо виділяти, тому що це окремий суб’єкт господарювання, який буде здійснювати свою господарську діяльність і там буде прибуток і коштом цього прибутку ми будемо робити реструктуризацію, як ми це робили, і вони це робили, з НАК "Нафтогаз" близько 10 років", – сказав міський голова.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок