Відбудову згорілих будинків в Овруцькому районі фінансуватиме уряд

Відбудову згорілих будинків в Овруцькому районі фінансуватиме уряд

Відбудову згорілих будинків в Овруцькому районі фінансуватиме уряд
.

Для відновлення інфраструктури сіл, які згоріли внаслідок лісових пожеж в Овруцькому районі, а також на відбудову осель місцевих жителів та їм на допомогу, Кабінет міністрів України своїм рішенням спрямував 25 млн. грн.

Про це Суспільному 22-го квітня сказала заступниця голови Житомирської державної адміністрації Наталія Остапченко.

За її словами, через пожежі в лісах, які розпочалися 16-го квітня, повністю чи частково згоріли понад 70 будинків, в яких проживали 38 родин.

"Механізм ми зараз відпрацьовуємо. Чи це будуть матеріали, які люди використовуватимуть на будівництво, чи це буде відшкодування у вигляді грошей кожній людині окремо, ще вирішується. Можливо, ми самі будемо купувати їм житло, можливо, вони самі висловлять бажання будуватися", - сказала Наталія Остапченко.

Вона також розповіла, що посадовці місцевих органів влади області звернулися до уряду та комісії із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з проханням із резервного фонду відшкодувати втрати рятувальників області, які гасили пожежі в Овруцькому районі. За попередніми підрахунками, це 4 мільйони 500 тисяч гривень.

Видатки лісівників в приборканні вогню підраховуються.

На початок