У Сумах близько півсотні дітей взяли участь в іграх до Європейського тижня спорту

У Сумах близько півсотні дітей взяли участь в іграх до Європейського тижня спорту

У Сумах близько півсотні дітей взяли участь в іграх до Європейського тижня спорту
. Суспільне Суми

У Сумах розпочався Європейський тиждень спорту. У спорткомплексі "Динамо" зібралися близько півсотні дітей. 23 вересня спортивними іграми з ними займалися учасники Олімпійських ігор та інших міжнародних змагань: Віталій Корж, Оксана Шкурат, Людмила Шелест, Тетяна Антипенко.

естафета
Суспільне Суми

Тетяна Антипенко – учасниця чотирьох зимових Олімпіад, майстер спорту міжнародного класу, спеціалізується на лижних перегонах.

"Бажаю сьогодні, щоб наші дітки позмагалися в рухливих естафетках, здобули досвід роботи в команді і зрозуміли, що рухатись, займатися спортом, підтримувати рухову активність – це найголовніше в нашому житті", — каже вона.

Після руханки учасники змагалися в естафетах. Вік дітей-спортсменів – 8-13 років. Всі вони — вихованці спортивних шкіл міста.

Учасник заходу Ілля Степаненко говорить: "Сподобалося рухатися. Рухатися – це найголовніше. Ми займаємося баскетболом".

"Люблю стріляти, на лижах бігати, на легкій атлетиці мені подобається команда моя, цей вид спорту", — каже учасниця заходу Інна Цирулик.

Чому займається спортом, розповідає учасниця заходу Карина Звенигородська: "У майбутньому хочу стати поліцейською, зараз на легкій атлетиці хочу сформувати свою підготовку".

естафета
Суспільне Суми

Це не перший спортивний захід, який організовує обласне відділення національного Олімпійського комітету, за час повномасштабної війни. Влітку голова організації Олена Петрова влаштувала святкування Міжнародного Олімпійського дня.

"Хочу ще раз подякувати хлопцям, які сьогодні стоять на захисті наших територій. Завдяки їм ми маємо сьогодні таку можливість: з початку літа організовувати та проводити такі заходи. Так, вони не такі масштабні, але ми вдячні за можливість мотивувати наших дітей", — каже Олена Петрова.

Європейський тиждень спорту в країнах Європи проводять з 2015 року. Україна долучилася до цієї ініціативи трьома роками пізніше. У 2022 році він триватиме з 23 до 30 вересня.

Читайте також

  • Спортсмени з Сумщини стали кращими на кубку світу з єдиноборств серед студентів.
  • Сумчанка очолює рейтинг найкращих лучниць України.
  • "У нас командна гра". Гравчиня МСК "Сумчанка" Оксана Пономаренко розповіла про ігри в Європі та повернення додому.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок