Від початку вересня у Луцькій поліклініці виявили понад сотню дітей хворих на коронавірус

Від початку вересня у Луцькій поліклініці виявили понад сотню дітей хворих на коронавірус

У Луцькій міській дитячій поліклініці фіксують зростання кількості випадків захворювань на COVID-19, – розповіла на своїй сторінці у Facebook директорка медзакладу Оксана Лєщинська.

З її слів, з 1 до 22 вересня у Луцькій дитячій поліклініці провели 368 тестів на COVID-19. У 113 дітей підтвердився діагноз коронавірус.

Для порівняння впродовж серпня у медзакладі зробили 195 швидких тестів на виявлення коронавірусної інфекції у дітей та виявили 19 випадків інфікування.

"Рівень захворювань – не критичний і в цілому ситуація значно краща, ніж у попередній рік. Вакцинація знизила як кількість хворих на COVID-19, так і полегшила перебіг хвороби", – зазначила Оксана Лєщинська.

Що відомо

  • Станом на 30 серпня на Волині проти коронавірусу отримали щеплення шість тисяч дітей. Загальний показник вакцинації в області становив 40 %.
  • На Волинь 20 вересня надійшла чергова партія вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech проти коронавірусної хвороби. Усього доставили 12 тисяч 870 доз препарату.
  • У серпні 2022-го на Волинь вперше від початку вакцинальної кампанії доставили партію однодозової вакцини проти COVID-19 виробництва Johnson & Johnson. Всього – 1 230 доз препарату.
  • На Волині зросла кількість недужих на коронавірусну інфекцію. Щодня з 12 вересня на території Волинської області фіксують більш як 300 хворих людей на COVID-19, – повідомляла Суспільному завідувачка відділу епіднагляду Волинського центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна.
  • У Волинській області функціонують 88 пунктів щеплення, 26 мобільних бригад і п'ять центрів вакцинації.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок