Байден виступить в ООН, щоб засудити вторгнення Росії в Україну — AP

Байден виступить в ООН, щоб засудити вторгнення Росії в Україну — AP

Байден виступить в ООН, щоб засудити вторгнення Росії в Україну — AP
. Джо Байден. Фото: Drew Angerer / Staff / Getty Images

Президент США Джозеф Байден готовий донести світовим лідерам на Генеральній асамблеї ООН, що "відкрита агресія" Росії в Україну є образою самої суті того, що відстоює ця міжнародна організація.

Про це повідомляє AP.

Офіційні особи Білого дому кажуть, що суть цьогорічного візиту президента США в ООН полягатиме в повному засудженні Росії, оскільки її жорстока війна триває майже сім місяців.

"Він рішуче засудить несправедливу війну Росії в Україні та закликатиме світ продовжувати протистояти відкритій агресії, яку ми спостерігаємо останні місяці", — сказав радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

За словами Саллівана, Байден підкреслить важливість зміцнення Організації Об’єднаних Націй і підтвердить основні принципи її статуту в той час, коли постійний член Ради Безпеки вдарив у саму суть статуту, кинувши виклик принципу територіальної цілісності та суверенітету.

За інформацією Reuters, Байден не буде використовувати свою промову як привід, щоб винести на розгляд Генасамблеї ООН питання про виключення Росії із Ради безпеки ООН.

Виступ президента США на Генеральній Асамблеї ООН запланований на 21 вересня.

Читайте також

Україна буде найважливішою темою в ООН — Боррель

Макрон закликав реформувати Радбез ООН: що пропонує французький президент

У Радбезі ООН засудили російські фільтраційні табори та назвали кількість українських біженців

США ініціюють реформу Радбезу ООН

На початок