У Тернополі відбувся благодійний вечір французької музики

У Тернополі відбувся благодійний вечір французької музики

У Тернополі відбувся благодійний вечір французької музики
. Суспільне / Лілія Лобур

У Тернополі відбувся благодійний вечір французької музики. Його влаштував музикант, волонтер, засновник "Українського митецького фронту" Сергій Федорчук.

За його словами, цей захід у Тернополі планували провести на початку літа.

"Концерт має назву "Вечір французької музики та атмосфери". На жаль, нам не вдалося провети захід на початку літа і ми його відтермінували. Концерт має дві програми. Ми привезли осінню програму під назвою "Оксамитовий сезон". Звучали твори Рішара Гальяно, Мішеля Леграна, Джанго Рейнхардта, Юбера Жиро, Стефана Грапеллі. Всі виручені кошти з кожного квитка ми спрямуємо на підтримку полку "Азов", а саме для медичного корпусу Львівщини, який значною мірою забезпечує потреби бійців".

Сергій Федорчук
Сергій Федорчук. Суспільне / Лілія Лобур

Організатор каже, на вечорі звучала музика французьких композиторів в обробці та аранжуваннях колективу. На концерті зібралися музиканти з різних регіонів України, зокрема, зі Львова, Умані, Маріуполя, Тернополя.

"На сьогоднішньому складі імпровізованого бенду – гітарист Тарас Кушнірук, ударник Вадим Самосюк, скрипаль Тарас Видиш, акордеоніст Костянтин Ященко".

Благодійний вечір французької музики
Благодійний вечір французької музики. Суспільне / Лілія Лобур

Сергій Федорчук каже, що такі концерти організовує від початку березня. Їх уже було понад 90.

"Також ми цими концертами намагаємося допомогти людям відійти від суворої реальності і отаким чином перемкнутися, здійснюючи свого роду музичну терапію".

Благодійний вечір французької музики
Благодійний вечір французької музики. Суспільне / Лілія Лобур

Вадим Самосюк – з Маріуполя. Від початку повномасштабної війни він захищав Україну, а тепер – на “мистецькому фронті”.

"У Львові я вже півроку. 24 лютого був під Харковом в теробороні, саме під Балаклією. Дуже важливо підтримувати бійців. Ми саме робимо культурний опір", – каже Вадим Самосюк.

Вадим Самосюк
Вадим Самосюк. Суспільне / Лілія Лобур

Скрипаль Тарас Видиш розповідає, що на початку повномасштабної російсько-української війни у нього не було натхнення до музики. Але з часом він зрозумів, що мистецький фронт потрібен і вже зараз. Під час концерту зіграв композиції у стилі танго, джаз-вальсу.

"Мені пощастило грати з такими музикантами. Я родом з Тернополя. Мені здається, людям зараз дуже важливо хоч на якусь мить вириватися психологічно з тої біди і перенестися в більш комфортний стан".

Тарас Видиш
Тарас Видиш. Суспільне / Лілія Лобур

На концерт прийшли Лариса та Юрій, вони з Маріуполя. Живуть зараз у Тернополі.

"Дуже любимо французьку музику і це нагадування про нашу недавню поїздку до Парижу. Потрібно, щоб всі ми підтримували нашу армію, аби пришвидшити перемогу. Треба робити все, щоб ми повернулись додому, до звільненого Маріуполя".

Лариса та Юрій – з Маріуполя
Лариса та Юрій – з Маріуполя. Суспільне / Лілія Лобур

Читайте також

На початок