В Ізюмі розпочалася ексгумація тіл з масового поховання, працюють 40 слідчих

В Ізюмі розпочалася ексгумація тіл з масового поховання, працюють 40 слідчих

В Ізюмі розпочалася ексгумація тіл з масового поховання, працюють 40 слідчих
. Масове поховання в Ізюмі. Вересень 2022. Фото: АР

В деокупованому Ізюмі на Харківщині розпочалася ексгумація тіл з масового поховання.

Про це 16 вересня повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

"Наразі ми працюємо над ексгумацією тіл військовослужбовців. Потім тіла будуть передані експертам для подальшої ідентифікації осіб загиблих. На жаль, це тільки початок нашої роботи тут, скільки локацій ще буде знайдено на деокупованих територіях поки не відомо, але сувора реальність вказує на те, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію", — сказав Котенко.

В Ізюмі розпочалася ексгумація тіл з масового поховання, працюють 40 слідчих
Масове поховання в Ізюмі. Вересень 2022. Фото: АР

На місці поховання працюють 40 слідчих, сказав 16 вересня голова Національної поліції України Ігор Клименко.

"Ексгумація о 12-й годині тільки почалася. Об 11:30 були останні приготування, інструктаж особового складу. В Ізюмі на цьому місці поховань працює 40 слідчих, 10 криміналістичних лабораторій, працівники прокуратури, СБУ, судмед експерти, підігнана техніка, яка буде підіймати тіла з землі. Точніше, техніка буде розривати, а слідчі та криміналісти будуть вручну ці тіла підіймати і відправляти на відповідні експертизи. Бо ми маємо встановити не тільки кількість людей, але й причини смерті. Паралельно триватиме робота щодо ідентифікації кожного тіла, тобто це робота з близькими родичами загиблих", — сказав Клименко.

Що відомо

  • Масове поховання людей виявили у звільненому від російських загарбників Ізюмі у Харківській області. Про це ввечері 15 вересня повідомив президент України Володимир Зеленський.
  • За даними очільника Національної поліції України Ігоря Клименка, в Ізюмі виявили шість катівень в місцях дислокації російських військових, серед яких були росгвардійці, "ФСБшники" та поціцейські підрозділу "СОБР", та 445 поховань.

Читайте також

Напрямок — Ізюм: хроніка окупації та боїв за місто

"Це насправді жахіття": розмова зі слідчим, який фіксує злочини окупантів на Харківщині

На початок