Володимир Кличко від імені українського народу отримав премію німецької медіаспільноти

Володимир Кличко від імені українського народу отримав премію німецької медіаспільноти

Володимир Кличко від імені українського народу отримав премію німецької медіаспільноти
. Фото: Олеся Титаренко / Суспільне

15 вересня у Потсдамі відбулася церемонія вручення премії у галузі ЗМІ та свободи слова "M100 Media Award". Нагороду для українського народу за мужність і стійкість в боротьбі проти російської агресії вручили колишньому боксеру Володимир Кличко.

Про це повідомляється на сайті міського голови Києва Віталія Кличка.

"Мені дуже приємно і хвилююче отримати цю премію. І я вдячний вам, що мені випала така честь. Можливо, сьогодні не час для нагород, але така відзнака – абсолютно об’єктивна і українці її заслужили! Заслужили своєю волелюбністю, мужністю і відданістю своїй державі, за яку сьогодні героїчно б’ються і помирають", – сказав Володимир Кличко.

Вручали премію екс президент Європейські Ради Дональд Туск і  Посол США у Німеччині Емі Гутмен. Також на церемонії виступив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

"Ми всі вражені мужністю українського народу в боротьбі за свою свободу і незалежність. Багато хто в Європі думав, що Путін захопить Україну за два тижні. Але українці своєю відвагою і незламністю цього не допустили і зламали плани Росії", – сказав Шольц.

Володимир Кличко також звернувся до канцлера Німеччини із проханням більше допомагати Україні у боротьбі проти РФ: політично, економічно та безпосередньо постачанням зброї.

Що відомо

  • 6 вересня на сайті "M100 Media Award" повідомили, що народ України відзначили німецькою премією за захист свободи й суверенітету у боротьбі проти російського вторгнення.
  • Премію "M100 Media Award" присуджують з 2005 року за внесок у захист свободи ЗМІ та свободи слова, а також у зміцнення демократичних принципів і взаєморозуміння у Європі. У різні роки премію отримували колишній міністр закордонних справ Німеччини Ганс Дітріх Геншер, засновник організації "Лікарі без кордонів", французький журнал Charlie Hebdo, італійський письменник та журналіст Роберто Савіано та ірландський музикант Боб Гелдоф.

Читайте також

Українські журналісти отримали колективну Пулітцерівську премію

На початок