“Нас врятувала, а сама загинула”. У Сумах посмертно нагородили військових

“Нас врятувала, а сама загинула”. У Сумах посмертно нагородили військових

“Нас врятувала, а сама загинула”. У Сумах посмертно нагородили військових
. Суспільне Суми

Сім'ям загиблих військовослужбовців Сумщини вручили державні нагороди. Усього відзначили 25 родин із Сумського, Охтирського і Роменського районів.

Отримати орден медпрацівниці Анни Коломієць прийшли її чоловік і мама. Життя 28-річної жінки обірвалося під час бомбардування військової частини в Охтирці.

"Кляті вороги осиротили дитину, чоловіка, всю сім’ю нашу. 26-го, коли бомбили військову частину, таке горе нам зробили. Коли була я на могилі, підходили хлопці, говорили: "Боже, Аня, нас врятувала, а сама загинула", — говорить мати Анни Коломієць Віра Рубякіна.

У Анни залишився син, у грудні йому виповниться чотири роки.

"Як він мені сказав: "Тато, мама полетіла на літаку з друзями? Мені трішки грошей подарували. Давай, заплатимо пілоту, нехай її поверне назад", — каже чоловік Анни Олександр.

“Давай, заплатимо пілоту, нехай поверне маму”. У Сумах посмертно нагородили військових
Суспільне Суми

В охтирській військовій частині загинув і Анатолій Усов. Чоловіка поховали в день його 34-річчя, розповідає мати.

"Два дні ми не знали. Потім самі почали обдзвонювати, самі дізналися, що його вбили, що він — у морзі. Воно не полегшує, краще б він живий був, ніж нагороди", — розповідає мати Ганна Усова.

Ольга отримує орден чоловіка. Ігор Бочаров був водієм-санітаром.

"Він служив з 2003 року. Раніше не думали, що буде так важко. Сину — 24 роки, теж — військовослужбовець. Зараз теж воює в Дніпрі на посаді капітана. Донька вчиться зараз в Сумах", — говорить Ольга Бочарова.

“Нас врятувала, а сама загинула”. У Сумах посмертно нагородили військових
Суспільне Суми

Ордени, які отримали в конгрес-центрі родини загиблих військовослужбовців, — "За мужність" та "Богдана Хмельницького".

"Учора у нас відбулася зустріч з радницею президента, уповноваженою з прав захисників України. Були родини загиблих, родини військовополонених, безвісти зниклих. Президент і ми зробимо все, щоб хоч якимось чином допомогти", — сказав голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

"Вдячний кожному з них за те, що маю можливість бути разом з вами наразі. Обіцяю виконувати свої обов’язки так, щоб не було соромно перед ними. Обіцяю взаємодію з вами з будь-яких питань", — зазначив начальник Сумського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Олексій Сіроштан.

Що відомо

  • На Конотопщині поховають 33-річного Сергія Заріцького, який загинув під час ракетного обстрілу РФ.
  • У Конотопі прощатимуться із загиблим військовим Валентином Говеньком.
  • Лебединська громада, що на Сумщині, провела в останню путь 11 вересня Сергія Суботу та Дениса Козуна. Вони загинули у вересні в Харківській області.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок