Волиньрада просить заборонити в Україні УПЦ МП

Волиньрада просить заборонити в Україні УПЦ МП

Оновлено

На сесії Волинської обласної ради депутати звернулися до Кабміну, Верховної Ради України та Ради нацбезпеки і оборони України із проханням заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату.

Про це на своїй сторінці сповістив депутат облради, представник франції "Свобода" Олександр Пирожик.

Засідання сесії відбулося 15 вересня. З 54 присутніх у залі депутатів рішення підтримали 52 обранці. Двоє депутатів – не голосували.

Волиньрада просить заборонити в Україні УПЦ МП
Волиньрада просить заборонити в Україні УПЦ МП. Фото: Facebook/Олександр Пирожик

Що відомо

  • 30 червня у Львові заборонили діяльність УПЦ Московського патріархату та "групи Догнала" на території Львівської громади. Таке рішення ухвалили депутати міськради під час закритого засідання сесії, 30 червня.
  • 26 травня на сесії Тернопільської обласної ради депутати звернулися до Верховної Ради з проханням заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату.
  • В травні головний спеціаліст обласного управління культури, з питань релігій та національностей Василь Гайдук розповів Суспільному, що з моменту надання томосу про автокефалію і створення ПЦУ близько 120 парафій на Волині перейшли до ПЦУ, а з початку повномасштабної війни, з 24 лютого і до середини травня – перейшли близько 33 парафій.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок