Для укріплення звільнених територій будують фортифікаційні споруди — Шмигаль

Для укріплення звільнених територій будують фортифікаційні споруди — Шмигаль

Для укріплення звільнених територій будують фортифікаційні споруди — Шмигаль
. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, фото: УНІАН

На деокупованих територіях удосконалюють і створюють фортифікаційні споруди для захисту від повторного захоплення, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції 14 вересня.

Слова прем'єр-міністра цитує Інтерфакс-Україна.

"На деокупованих територіях негайно створюють фортифікаційні споруди для того, щоб їх захистити від повторного захоплення", — сказав Шмигаль.

Він також уточнив, що хоча на тих територіях і є якісь оборонні споруди, але влада робить їх більш правильними та капітальними.

Що відомо

  • Збройні сили України у вересні почали контрнаступальні дії на кількох напрямках, зокрема на півночі та півдні. Продовжується звільнення населених пунктів від російських загарбників на Донеччині, Харківщині та Херсонщині.
  • На Харківщині ЗСУ вдалося вийти на держкордон та відігнати окупантів з понад 300 населених пунктів.
  • ЗСУ просунулися на різних ділянках Херсонщини від чотирьох до кількадесят кілометрів. Звільнили площі близько 500 квадратних кілометрів.
  • Також на Донецькому напрямку українські воїни підняли Державні прапори в Кам’янці, Богородичному, Ізюмі, Осколі та в інших населених пунктах.
  • Стабілізаційні заходи станом на вечір 13 вересня завершено в районах загальною площею понад 4 тисячі квадратних кілометрів, ще приблизно на такій же звільненій території стабілізація триває.

Читайте також

З початку вересня ЗСУ звільнили понад 6 тисяч квадратних км території України — Зеленський

"Якщо хтось і був здивований, то це росіяни": Пентагон прокоментував контрнаступ ЗСУ

"Україна розпочала контрнаступ, який має більший успіх, ніж очікувалося" — Боррель

На початок