Нарада у президента: пожежі на Житомирщині завдали збитків на 25 мільйонів гривень

Нарада у президента: пожежі на Житомирщині завдали збитків на 25 мільйонів гривень

Нарада у президента: пожежі на Житомирщині завдали збитків на 25 мільйонів гривень
. ДСНС

Пожежі у Житомирській області завдали збитків на 25 мільйонів гривень. Таку орієнтовну суму назвали президенту України Володимиру Зеленському на нараді з урядовцями та представниками правоохоронних органів.

Офіс президента повідомив, що на Житомирщині місцева влада здійснює попередній підрахунок збитків, завданих місцевим мешканцям, а Кабінет міністрів розгляне питання компенсації цих збитків уже на поточному тижні.

"Цю допомогу потрібно буде надати з резервного фонду. Якщо люди втратили будинки, якщо їм потрібні будматеріали, треба подивитися, що необхідно – і допомогти. Держава має підтримувати громадян у такий складний період", – сказав Зеленський.

Президенту доповіли, що, за попередніми даними, внаслідок надзвичайної ситуації було відселено близько півсотні людей. Багато згорілих будинків були порожніми. Жертв серед населення немає.

Раніше співробітники МВС та Національної гвардії розпочали антидиверсійну операцію в лісах через пожежі.

Протягом минулої доби на території України було зафіксовано 231 пожежу в природних екосистемах, зокрема у лісових масивах – 34 пожежі, 196 пожеж на відкритих ділянках та одну пожежу на торфовищах.

Напередодні глава МВС Арсен Аваков заявив, що суховії та навмисний підпал – це дві версії виникнення пожеж у Житомирській області.

Секретар РНБО Олексій Данілов стверджує, що до підпалів можуть бути причетні власники землі.

Що відомо

  • Пожежі у Чорнобильській тривають з 4 квітня. 14 квітня відкритий вогонь вдалося загасити завдяки дощу, але трава й пеньки досі тліють. Від 16 квітня пожежі тривають на території Житомирської області.
  • Раніше поліція Київщини затримала двох молодиків за підозрою у підпалі сухостою на березі річки Ірпінь.
  • Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким Верховна Рада збільшила штрафи за порушення пожежної безпеки, знищення рослинності та забруднення атмосфери.
  • Київ почав потерпати від масштабних пожеж у Київській та Житомирських областях. В українській столиці станом на 18 квітня був "дуже нездоровий" та "небезпечний" рівень забруднення повітря.
  • У зв'язку з підвищенням забруднення Міністерство охорони здоров'я рекомендує не проводити багато часу на вулиці та не відкривати вікна.
На початок