Найбільше людей без світла залишається на Харківщині — Галущенко

Найбільше людей без світла залишається на Харківщині — Галущенко

Найбільше людей без світла залишається на Харківщині — Галущенко
. Знеструмлення. Фото: ДТЕК Донецькі електромережі

Після обстрілу РФ об’єктів енергетичної інфраструктури 11 вересня повністю відновлено електропостачання споживачам Полтавської і Донецької областей. Станом на 12 годину залишалися знеструмленими на Сумщині 1,7 тисяч споживачів, на Дніпропетровщині — близько 3 тисяч, на Харківщині — 12 тисяч. Роботи з відновлення тривають.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

За попередніми даними, під час обстрілів загинули четверо енергетиків, троє поранені.

За словами Галущенка, у неділю, 11 вересня, відбувся один із найбільш масових обстрілів енергетичної інфраструктури. Було обстріляно Зміївську ТЕС та три підстанції високої напруги, знеструмлено 40 підстанцій різної напруги, відключено 2 повітряні лінії 750 кВ, 5 повітряних ліній 330 кВ.

"Сотні тисяч українців залишались без світла на Полтавщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Сумщині, Донеччині… Але швидкість відновлення надихає! Вже за 40 хвилин світло почало повертатись в оселі українців. Всі основні лінії було заживлено вже за 4,5 години", — розповів міністр.

За його словами, опалювальний сезон ще не розпочався, а росіяни вже розпочали масову атаку на енергетичні об‘єкти.

"Що ми можемо (і робимо!) для протистояння наслідкам таких атак — це прискорення реагування, відпрацювання механізмів резервного заживлення, забезпечення матеріалами для цього і організація взаємодопомоги всіх компаній енергосектору — для максимальної ефективності і швидкості роботи", — повідомив Галущенко.

Що відомо

  • 11 вересня внаслідок обстрілів об’єктів магістральних електромереж в північно-східному регіоні країни, низка областей відчула перебої з електропостачанням. Ввечері в Харківській, Полтавській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Сумській областях повідомлялося про масові проблеми з електропостачанням.
  • Президент України Володимир Зеленський прокоментував обстріли об’єктів критичної інфраструктури російськими військовими: "Жодних військових об’єктів, лише мета залишити людей без світла й тепла".
  • 11 вересня в "Укрзалізниці" повідомили про затримку низки поїздів у напрямку Харкова, Сум і Полтави, у зв’язку з обстрілами інфраструктури на Слобожанщині.
Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 201. Текстовий онлайн

В "Укренерго" прокоментували масове відключення світла в областях

На початок