Росіяни поспішно тікають на Харківщині, щоб їх не оточили біля Ізюма — ISW

Росіяни поспішно тікають на Харківщині, щоб їх не оточили біля Ізюма — ISW

Росіяни поспішно тікають на Харківщині, щоб їх не оточили біля Ізюма — ISW
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Російські сили не проводять контрольований відхід. Вони поспішно тікають із південно-східної частини Харківської області, щоб уникнути оточення навколо міста Ізюм. Про це повідомляє американский Інститут вивчення війни (ISW).

Українські сили проникли на окуповану росіянами територію на глибину до 70 кілометрів у деяких місцях і відвоювали понад 3000 квадратних кілометрів території за останні п’ять днів з 6 вересня, зазначили в ISW. Це більше території, ніж російські сили захопили в усіх операціях з квітня, додали аналітики.

Повідомляється також, що російські війська посилюють фільтраційні заходи у Херсонській і Запорізькій областях у відповідь на український контрнаступ на Півдні.

Що відомо

  • Продовжується деокупація України. Загалом, за останні дні від російської окупації звільнено близько двох тисяч квадратних кілометрів української території. Українські підрозділи зайшли до Куп’янська, триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 11 вересня.
  • Російське військо продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 11 вересня. Окупанти також обстрілюють позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення. Протягом доби військові РФ завдали 16 ракетних та 34 авіаційних удари по військових та цивільних об’єктах на території України.

Читайте також

Контрнаступ на Харківщині та півдні, бої на Донбасі. 200-й день повномасштабної війни: онлайн

На початок