МВС та Нацгвардія почали антидиверсійну операцію через пожежі – Аваков

МВС та Нацгвардія почали антидиверсійну операцію через пожежі – Аваков

МВС та Нацгвардія почали антидиверсійну операцію через пожежі – Аваков
.

Співробітники МВС та Національної гвардії розпочали антидиверсійну операцію в лісах через пожежі. Про це у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Міністр повідомив, що в неділю під час вечірнього моніторингового обльоту в Чорнобильській зоні виявили чотири осередки вогнища в лісі. Міністр зазначив, що їх вдалося швидко загасити.

"Жахливо суха зима – рівень води в екосистемі пішов вниз на 1.5-2 метра. Лісова, особливо хвойна підстилка легко вразлива для пожежі. Висохли торфовища і це – особлива проблема. І все це, звичайно, можливість для негідників і провокаторів. Хтось хоче зіпсувати життя в країні, хтось сховати вогнем свої брудні справи. Ми це дуже ясно все розуміємо. І миритися не маємо наміру та вживаємо заходів", – написав Аваков.

Він наголосив, що винні у можливих підпалах "не відбудуться" штрафом.

Протягом минулої доби на території України було зафіксовано 231 пожежу в природних екосистемах, зокрема у лісових масивах – 34 пожежі, 196 пожеж на відкритих ділянках та одну пожежу на торфовищах.

Напередодні глава МВС Арсен Аваков заявив, що суховії та навмисний підпал – це дві версії виникнення пожеж у Житомирській області.

Секретар РНБО Олексій Данілов стверджує, що до підпалів можуть бути причетні власники землі.

Що відомо

  • Пожежі у Чорнобильській тривають з 4 квітня. 14 квітня відкритий вогонь вдалося загасити завдяки дощу, але трава й пеньки досі тліють. Від 16 квітня пожежі тривають на території Житомирської області.
  • Раніше поліція Київщини затримала двох молодиків за підозрою у підпалі сухостою на березі річки Ірпінь.
  • Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким Верховна Рада збільшила штрафи за порушення пожежної безпеки, знищення рослинності та забруднення атмосфери.
  • Київ почав потерпати від масштабних пожеж у Київській та Житомирських областях. В українській столиці станом на 18 квітня був "дуже нездоровий" та "небезпечний" рівень забруднення повітря.
  • У зв'язку з підвищенням забруднення Міністерство охорони здоров'я рекомендує не проводити багато часу на вулиці та не відкривати вікна.

На початок