Триває звільнення Ізюмського та Куп'янського районів Харківщини — Генштаб

Триває звільнення Ізюмського та Куп'янського районів Харківщини — Генштаб

Триває звільнення Ізюмського та Куп'янського районів Харківщини — Генштаб
. Суспільне Харків

Збройні сили України продовжують деокупувати територію Харківської області, триває звільнення населених пунктів Ізюмського та Куп'янського районів.

Про це вранці 11 вересня повідомили у Генштабі ЗСУ.

"Продовжується деокупація України. Загалом, за останні дні від російської окупації звільнено близько двох тисяч квадратних кілометрів української території. Наші підрозділи зайшли до Куп'янська, триває звільнення населених пунктів Куп'янського та Ізюмського районів Харківської області", — сказано у повідомленні.

У Генштабі зазначають, що окупанти зазнають втрат на Харківщині.

"На Харківському напрямку ворожі підрозділи зі складу 3 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії залишились без шляхів забезпечення, особовий склад перебуває у панічному настрої.

Відомо про численні санітарні втрати противника на зазначеному напрямку

За попередню добу до населеного пункту Валуйки Бєлгородської області доставлено понад 75 поранених російських військових, в той час, як з Бєлгорода до Москви було евакуйовано понад сотню окупантів", — повідомили у Генштабі.

Через значні втрати в живій силі, російські загарбники планують провести так звану "мобілізацію" на тимчасово захоплених територіях. Зараз чоловікам заборонено залишати населені пункти, йдеться у зведенні.

"У відповідь на успішні дії Збройних Сил України російські загарбники проводять "контрзаходи". В населених пунктах, на тимчасово захоплених територіях Харківської та Херсонської областей, окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим, забороняється в’їзд та виїзд із населених пунктів, введено комендантську годину", — сказано у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Протягом доби окупанти обстріляли з танків, мінометів та артилерії райони населених пунктів Лютівка, Тимофіївка, Дементіївка, Золочів, Соснівка, Питомник, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Борщова, Велика Комишуваха, Довгеньке, Дмитрівка.

Читайте також

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині. Текстовий онлайн

На початок