В Україні за добу – більше 200 пожеж, вогнем знищено десятки будинків

В Україні за добу – більше 200 пожеж, вогнем знищено десятки будинків

В Україні за добу – більше 200 пожеж, вогнем знищено десятки будинків
. ДСНС

Протягом минулої доби на території України було зафіксовано 231 пожежу в природних екосистемах, зокрема у лісових масивах – 34 пожежі, 196 пожеж на відкритих ділянках та одну пожежу на торфовищах. Про це повідомляє ДСНС України.

За даними рятувальників, у відселених населених пунктах Житомирської області (с. Острови ,с. Личмани , с. Середня Рудня, с. Нижня Рудня та с. Верхня Рудня) вогнем знищено 39 будівель, окремі з яких самовільно використовувалися населенням як дачні ділянки, врятовано 45 будівель.

Всього у Житомирській області залишається 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовані, а на 4 осередках продовжуються роботи щодо обмеження їх розповсюдження.

У Чорнобильській зоні основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с. Корогод, с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем.

Напередодні глава МВС Арсен Аваков заявив, що суховії та навмисний підпал – це дві версії виникнення пожеж у Житомирській області.

Секретар РНБО Олексій Данілов стверджує, що до підпалів можуть бути причетні власники землі.

Що відомо

  • Пожежі у Чорнобильській тривають з 4 квітня. Від 16 квітня – на території Житомирської області.
  • Раніше поліція Київщини затримала двох молодиків за підозрою у підпалі сухостою на березі річки Ірпінь.
  • Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким Верховна Рада збільшила штрафи за порушення пожежної безпеки, знищення рослинності та забруднення атмосфери.
  • Київ почав потерпати від масштабних пожеж у Київській та Житомирських областях. В українській столиці станом на 18 квітня був "дуже нездоровий" та "небезпечний" рівень забруднення повітря.
  • У зв'язку з підвищенням забруднення Міністерство охорони здоров'я рекомендує не проводити багато часу на вулиці та не відкривати вікна.

На початок