Індивідуальна форма навчання: скільки родин у Луцьку її обрали

Індивідуальна форма навчання: скільки родин у Луцьку її обрали

Індивідуальну форму навчання в навчальному році 2022/2023 обрали батьки для більш як 1 200 учнів шкіл Луцької територіальної громади, – розповів Суспільному керівник міського департаменту освіти Віталій Бондар.

517 учнів обрали сімейну (домашню) формуСімейна (домашня) форма — це спосіб організації освітнього процесу дітей самостійно їхніми батьками. Відповідальність за здобуття освіти дітьми на рівні несуть батьки. Якщо рівень знань дитини виявиться незадовільним, то школа має повне право наполягати на її поверненні до очної форми навчання. навчання, 532 школярі – екстернатну формуЕкстернат — це вид навчання, коли учень зареєстрований у школі, але навчається вдома. При цьому дитина здає всі річні контрольні в школі, навчається за шкільними підручниками і приходить на консультації до вчителів у школу. Також під час складання іспитів він визнається учнем школи, за якою закріплений.. Зі слів посадовця, саме ці дві форми актуальні для тих дітей, які перебувають за кордоном.

Ще 179 дітей навчається за патронажною формою. Зокрема патронаж доступний у тих випадках, коли діти не можуть відвідувати заклади освіти у зв'язку з певною хворобою або у шкільному класі навчаються менш як п'ять дітей.

Як зазначив посадовець, до початку навчального року кожен керівник школи працював з батьками щодо форми навчання.

"Якщо у батьків є бажання перебувати вдома, організувати та відповідати за освітній процес самостійно – це сімейна форма навчання. Якщо дитина за кордоном і треба дитину долучити до освітнього процесу у нас – це екстернатна форма навчання. Закон дає можливість обрати будь-які форми", – додав освітянин.

Усього в Луцькій ТГ працюють офлайн 33 із 38 шкіл, де є укриття на випадок повітряної тривоги. В навчальному році 2022/2023 у школах громади навчаються 31 802 учні.

Що відомо

  • Наприкінці серпня 59 % батьків проголосували "За" навчання у форматі офлайн, коли діти навчатимуться безпосереднього у закладі освіти, – розповідав Суспільному керівник міського департаменту освіту Віталій Бондар.
  • У Луцькій територіальній громаді до навчального року 2022/2023 готові 33 із 38-ми шкіл. У цих закладах є укриття і навчання відбуватиметься в офлайн форматі. Ще в п'яти школах громади, де захисних приміщень немає або вони не готові до використання, учні навчатимуться дистанційно або шукатимуть альтернативні приміщення.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок