Наступ на Бахмут чи оборона на півдні — британська розвідка про дилему РФ

Наступ на Бахмут чи оборона на півдні — британська розвідка про дилему РФ

Наступ на Бахмут чи оборона на півдні — британська розвідка про дилему РФ
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Основними запланованими зусиллями Росії, ймовірно, є наступ на Бахмут на Донбасі, але командири стикаються з дилемою: розгортати оперативні резерви для підтримки цього наступу чи захищатися від подальшого наступу України на півдні. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

Кілька одночасних загроз, поширених на 500 км, перевірять здатність Росії координувати оперативний план і перерозподіл ресурсів між кількома угрупованнями сил, зазначили британські розвідники.

На початку війни, за даними розвідки, нездатність Росії зробити це була однією з основних причин поганої роботи військових.

В Україні за останню добу точаться важкі бої на трьох фронтах: на півночі, під Харковом; на сході в Донбасі; на півдні в Херсонській області, додали в британській розвідці.

Що відомо

  • Військо РФ продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Підрозділи Сил оборони утримують займані позиції та не дають війську РФ просуватися вглиб території України. Про це інформує Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 7 вересня. Українським воїнам вдалося успішно відбити атаки росіян в районах населених пунктів Григорівка, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина та Опитне.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 196. Текстовий онлайн

РФ втрачає БПЛА і тактичну обізнаність — британська розвідка

Наступ на Донбасі залишиться пріоритетом РФ — британська розвідка

На початок