На Харківщині з початку повномасштабної війни загинули троє пожежних та троє саперів

На Харківщині з початку повномасштабної війни загинули троє пожежних та троє саперів

На Харківщині з початку повномасштабної війни загинули троє пожежних та троє саперів
. Заступник керівника управління ДСНС Харківщини Анатолій Торяник. Фото: Суспільне Харків

У Харківській області після повномасштабного вторгнення Росії загинули троє рятувальників та троє саперів ДСНС. Поранення дістали 29 рятувальників, у тому числі п’ятеро саперів.

Про це в інтерв’ю Суспільному розповів заступник керівника управління ДСНС у Харківській області Анатолій Торяник.

За його словами, з 24 лютого, дня вторгнення РФ, рятувальників Харківського гарнізону відкликали з відпусток, відряджень та вихідних. З резерву вивели усю техніку, яка була в справному стані.

"Є офіцери і не лише офіцери, які подали рапорти і пішли до Збройних сил України. Є, які евакуйовували родини подалі від зони бойових дій і не захотіли повертатися, їх дуже мало", — каже Торяник.

На окупованій території, за його даними, функціонують 13 підрозділів.

"Наші хлопці там чергують, виїжджають на пожежі, рятують людей. Начальник дав розпорядження, хто бажає — може виїхати на підконтрольну Україні територію, у них така можливість була, і багато хто виїхав сюди. Ті, хто не зміг або не захотів, вони залишилися там, вони виконують свою роботу", — повідомив Торяник.

Крім того, у Харкові нині дислокується Луганський загін.

"11 відділень розмістили у наших пожежних частинах, які розташовані ближче до зони зіткнення, до зони ведення бойових дій, там, де підрозділи досить часто виїжджають на пожежі. У них найбільше навантаження і ми їх посилили відділеннями Луганського гарнізону", — пояснив заступник начальника облуправління ДСНС.

Що відомо

  • У тимчасово окупованій Балаклії Харківської області 24 червня під час виконання службових обов’язків від обстрілу загинув рятувальник Ігор Вербицький.

Читайте також

Горіли будинки та авто: на Харківщині від обстрілів РФ спалахнули сім пожеж

У Харкові частково демонтували стіну типографії після ракетного удару РФ

"Адмінський збір" для ДСНС: рятувальникам Харкова передали нову автівку

На початок