Рішення G7 про обмеження цін на російську нафту стане захистом від гібридної агресії РФ — Зеленський

Рішення G7 про обмеження цін на російську нафту стане захистом від гібридної агресії РФ — Зеленський

Рішення G7 про обмеження цін на російську нафту стане захистом від гібридної агресії РФ — Зеленський
. Президент України Володимир Зеленський, фото: УНІАН

Рішення країн "Великої Сімки" (G7), щодо обмеження ціни на російську нафту, у реалізованому вигляді стане вагомим елементом захисту цивілізованих країн та енергоринків від російської гібридної агресії.

Про це під час свого вечірнього звернення, 2 вересня, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Справді — треба обмежити також ціну на російський газ. Вдячний пані Урсулі фон дер Ляєн, яка сьогодні сказала про це. Давно настав час саме таких енергетичних санкційних кроків проти Росії. Санкцій, які не лише обмежать потік нафтодоларів і газоєвро в Москву, а й важливо — відновлять справедливість для всіх європейців, яких Росія намагається шантажувати штучно роздутою ціною на енергетичному ринку", — заявив президент.

Президент розповів про проведену нараду, щодо подальших кроків держави у європейській інтеграції.

"Для нас рух України у Євросоюз і трансформація всередині нашої країни — це те, що є одним з ключових елементів довгострокового захисту держави, гарантією свободи для всіх українців. Тому євроінтеграційний процес заслуговує не просто окремої уваги до політичних, економічних, соціальних, правових аспектів, а цілісного підходу. Рухаючись до Європи, ми посилюємо українське національне життя в цілому. Впевнений, що Україна стане повноправним членом ЄС. Принаймні зробимо все для цього", — сказав президент.

Він згадав про свою участь в роботі економічного форуму Європи – "Амброзетті".

"Подякував премʼєр-міністру Драґі, всім італійцям, які допомагають нам й також захищають українське прагнення до свободи, до Європи. Запропонував нові напрямки співпраці між нашими державами – вже зараз й після нашої перемоги", – розповів Зеленський. Та додав, що цього тижня "це було вже друге звернення до суспільства Італії — після звернення до учасників і гостей Венеційського кінофестивалю".

Наостанок президент розповів про підписання чергового указу про нагородження українських воїнів. 166 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, із них 44 – посмертно.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 191. Текстовий онлайн

На початок