ЗСУ відбили наступи росіян на Бахмутському та Авдіївському напрямках — Генштаб

ЗСУ відбили наступи росіян на Бахмутському та Авдіївському напрямках — Генштаб

ЗСУ відбили наступи росіян на Бахмутському та Авдіївському напрямках — Генштаб
. Фото: Associated Press

Російські війська встановленні повного контролю над територією Донецької області. ЗСУ відбили наступи на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Росіяни також намагаються утримати окуповані райони Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, а також створити сприятливі умови для відновлення наступу.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Підрозділи ЗС Білорусі продовжують посилювати охорону ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.

На Сіверському напрямку армія РФ продовжує утримувати окремі підрозділи у прикордонних районах Брянської і Курської областей. Росіяни обстріляли з мінометів та ствольної артилерії районів населених пунктів Пушкарі, Хрінівка, Сеньківка Чернігівської області та Суходіл, Нова Слобода й Нововасилівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку росіяни ведуть бойові дії для недопущення втрати контролю над зайнятими рубежами та логістичними маршрутами у Харківській області. Намагається знайти слабкі місця в обороні наших військ та покращити тактичне положення.

На Харківському напрямку здійснювали обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Уди, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Питомник, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівка, Перемога, Дементіївка, Пришиб.

Війська РФ завдали авіаудари в районах Шестакового, Байрака, Руських Тишків та Веселого.

На Слов’янському напрямку війська РФ відкривали вогонь з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по військовій та цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Долина, Краснопілля, Бражківка, Дібрівне.

На Донецькому напрямку росіяни основні зусилля зосереджує на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Краматорському та Новопавлівському напрямках намагаються покращити тактичне положення, здійснюють обстріли українських військ. Намагаються сковувати дії підрозділів Сил оборони та не допустити їх перекидання на інші напрямки.

На Краматорському напрямку російські війська обстріляли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Богородичне, Григорівка, Донецьке, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Роздолівка, Веселе. Завдали авіаудару в районі Верхньокам’янського.

На Бахмутському напрямку росіяни обстрілювали з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Суха Балка, Юр’ївка, Бахмутське, Майорськ, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка.

Завдали авіаційні удари в районах населених пунктів Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Яковлівка.

"Підрозділами Сил оборони було відбито наступ противника у напрямках населених пунктів Бахмутське та Бахмут, а також Весела Долина та Майорськ", — йдеться у повідомленні.

На Авдіївському напрямку російські війська з наявного озброєння обстріляли райони Красногорівки, Авдіївки, Веселого, Опитного, Водяного, Тоненького, Первомайського, Карлівки.

"Наші війська успішно відбили наступ підрозділів противника в районах населених пунктів Опитне, Первомайське і Невельське. Також були відбиті штурмові дії ворога, які він намагався провести в напрямках населених пунктів Авдіївка та Красногорівка", — повідомили у Генштабі.

На Новопавлівському напрямку підрозділи ЗС РФ з мінометів, танків, ствольної артилерії та РСЗВ обстріляли райони населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Микільське, Пречистівка, Велика Новосілка, Богоявленка, Новомайорськ, Нескучне. Активних наступальних дій не проводили.

На Запорізькому напрямку активних наступальних дій російські підрозділи не здійснювали.

На Південнобузькому напрямку росіяни зосереджують на обороні зайнятих раніше рубежів та позицій.

Здійснювали обстріли позицій ЗСУ та цивільної інфраструктури з танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Степова Долина, Олександрівка, Посад-Покровське, Прибузьке, Новомиколаївка, Любомирівка, Новогригорівка, Киселівка, Первомайське, Кобзарці, Партизанське, Червона Долина, Широке, Березнегувате, Велике Артакове, Андріївка, Новоселівка, Шевченкове, Ольгине, Миролюбівка, Любимівка та Петрівка.

Завдали авіаударів у районах населених пунктів Лозове, Сухий Ставок, Велике Артакове, Хрещенівка.

"Противник був зупинений Силами оборони під час ведення наступальних дій у напрямку населеного пункту Потьомкине", — йдеться у повідомленні.

У Чорноморській та Азовській морських зонах основні зусилля росіян зосереджені на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. В готовності до застосування високоточної зброї перебувають носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

"Сили оборони продовжують завдання ударів по обʼєктах противника. Так, в Новоосинівці Харківської області в результаті ефективно нанесеного Силами оборони вогневого ураження в ніч з 31 серпня на 1 вересня знищено склад пально-мастильних матеріалів противника. Кількість знищеної техніки та особового складу уточняється", — повідомили у Генштабі.

Як зазначили у ЗСУ, 30 серпня у Таврійську на Херсонщині за результатами удару ЗСУ по місцю дислокації військ РФ на фондах колишнього АТП, втрати росіян склали понад 20 одиниць озброєння та військової техніки, втрати живої сили — уточнюються.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 191. Текстовий онлайн

На початок