РФ діє як маніяк, — начальник поліції Харківщини про російський обстріл міста 30 серпня

РФ діє як маніяк, — начальник поліції Харківщини про російський обстріл міста 30 серпня

РФ діє як маніяк, — начальник поліції Харківщини про російський обстріл міста 30 серпня
. Харків, Сумська вулиця, наслідки обстрілу російськими окупантами, 30 серпня 2022 року. Фото: Суспільне Харків/В'ячеслав Мавричев

Російські військові хаотично обстрілюють Харків. Метою окупантів є якнайбільша кількість загиблих та поранених серед населення.

Про це, коментуючи російський обстріл Харкова 30 серпня з артустановки "Піон", сказав журналістам начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

"Ми можемо стверджувати, що батарея "Піонів" просто зробила залп в бік міста, не цілячись конкретно по якомусь об’єкту, снаряди, долетіли туди, куди дозволяла дальність. Це може вказувати лише на те, що росіяни намагаються завдати якнайбільше шкоди мирному населенню, будь-якої мети військової не мають, ми констатуємо це як тероризм", — сказав він.

"Це схоже на маніяка, який насолоджується видом крові, який насолоджується болем людей, безцільно, бездумно, лише одна насолода від страждання, яке вони завдають харків’янам", — сказав очільник облуправління поліції.

За його словами, загроза обстрілів Харкова зберігається 31 серпня.

"Ми допускаємо це, тому що ці обстріли не мають військового значення, вони націлені лише на одне — завдати болю харків’янам", — сказав Тимошко.

Що відомо

  • Вранці 30 серпня армія РФ обстріляла центр Харкова з артилерії. Одним з ударів зруйнований туалет у Саржиному яру. У поліції кажуть, що росіяни випустили по місту 9 снарядів: серед іншого, під обстріл потрапив дитсадок, працівники дістали поранень. Попередньо, окупанти били з артилерійської установки "Піон", повідомили у прокуратурі. Двоє поранених від обстрілу Харкова 30 серпня — у тяжкому стані.

Читайте також

Російський артобстріл Харкова вранці 30 серпня: фото наслідків

На початок