РФ зазнала невдачі з безпілотниками іранського виробництва — Reuters

РФ зазнала невдачі з безпілотниками іранського виробництва — Reuters

РФ зазнала невдачі з безпілотниками іранського виробництва — Reuters
Прапор РФ. Getty Images

Росія зіткнулася з “численними невдачами” з безпілотниками іранського виробництва, придбаними в Тегерані у серпні для використання у війні з Україною. Про це пише Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації США.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності, сказав, що Сполучені Штати вважають, що Росія отримала поставку безпілотних літальних апаратів (БПЛА) серії Mohajer-6 і Shahed протягом кількох днів цього місяця. Чиновник сказав, що це, ймовірно, частина російського плану придбати сотні таких апаратів.

“Ми оцінюємо, що Росія має намір використовувати ці іранські БПЛА, які можуть проводити атаки “повітря-поверхня”, радіоелектронну боротьбу та визначати цілі на полі бою в Україні”, — сказав чиновник.

Російські військові зіткнулися з численними збоями у роботі отриманих БПЛА. Крім того, деякі іранські безпілотники виявилися непридатними до використання, пише The Washington Post.

У липні радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив журналістам, що Сполучені Штати мають інформацію, що Іран готується надати Росії до кількох сотень безпілотників. Адміністрація Байдена опублікувала супутникові знімки, які вказують на те, що російські чиновники відвідали аеродром Кашан 8 червня та 5 липня, щоб побачити іранські безпілотники.

Суспільне звернулося за додатковою інформацією до Посольства України в Ірані.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 188. Текстовий онлайн

На початок