Компанії Nokia, Ericsson та Logitech згортають бізнес у Росії

Компанії Nokia, Ericsson та Logitech згортають бізнес у Росії

Компанії Nokia, Ericsson та Logitech згортають бізнес у Росії
. Фото: Associated Press

Шведська компанія Ericsson, фінська Nokia заявили, що до кінця року повністю зупинять свою діяльність у Росії. Про вихід х російського ринку повідомила і швейцарська Logitech.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Ericsson ще у квітні зупинила свою діяльність у Росії на невизначений термін. ТОді працівників відправили в оплачувану відпустку. Зараз компанія починає згортати бізнес і планує закінчити процес виходу з РФ у найближчі місяці.

Ericsson має близько 400 співробітників у Росії, і вона заявила, що надасть фінансову підтримку звільненим працівникам.

Представник Nokia 29 серпня заявив, що компанія, у якої в Росії близько 2 тис. працівників, повністю йде з країни.

"До кінця року переважна більшість наших співробітників у Росії піде з Nokia, і ми звільнили всі наші офіси. Ми збережемо офіційну присутність у країні доти, доки не буде завершено юридичне закриття", — сказав представник компанії.

В Nokia заявили, що в РФ продовжать лише діяльність, пов'язану з обмеженим обслуговуванням критично важливих мереж для виконання своїх договірних і гуманітарних зобов'язань.

Крім Nokia та Ericsson про вихід з російського ринку повідомила швейцарська компанія Logitech, яка виробляє клавіатури, компʼютерні мишки та веб-камери, пише Reuters.

Компанія заявила, що згортає свої операції в Росії через "тривалу невизначену обстановку".

"У березні ми повідомили, що Logitech припинить постачання до Росії. Ми уважно стежимо за ситуацією і, на жаль, обставини не дозволяють нам продовжувати вести бізнес як раніше", — заявили у компанії.

Раніше стало відомо, що один із найбільших виробників комп’ютерної техніки та серверів у світі, американська корпорація Dell, остаточно йде з російського ринку і звільняє увесь штат працівників.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 187. Текстовий онлайн

На початок