ЗСУ відбили атаки росіян на Бахмутському, Авдіївському та Слов’янському напрямках — Генштаб

ЗСУ відбили атаки росіян на Бахмутському, Авдіївському та Слов’янському напрямках — Генштаб

ЗСУ відбили атаки росіян на Бахмутському, Авдіївському та Слов’янському напрямках — Генштаб
. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На фронті тривають обстріли. Військо РФ намагалося безуспішно наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Також українські воїни відбили штурм росіян на Слов’янському напрямку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 29 серпня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін. На останньому військові РФ зі ствольної артилерії обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Білопілля, Гай, Катеринівка, Миропілля та Водолаги Сумської області. Вели повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами.

На Харківському напрямку із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії військо РФ обстріляло території поблизу Перемоги, Світличного, Гусарівки, Борщової, Залимана, Слатиного, Нового, Іванівки, Руської Лозової та Соснівки. Завдало авіаційного удару біля Нового. Продовжує інтенсивно вести повітряну розвідку БпЛА.

На Слов’янському напрямку зафіксовані обстріли із танків, ствольної артилерії та РСЗВ неподалік Курульки, Бражківки, Богородичного, Краснопілля та Адамівки. Росіяни задіяли розвідувальні БпЛА. Намагалися провести розвідку боєм у районі населеного пункту Долина, зазнали втрат та відійшли. Щоб покращити тактичне положення, штурмували біля Богородичного, успіху не мали.

На Краматорському напрямку обстріли із наявних артилерійських систем зафіксовані неподалік Григорівки, Сіверська та Івано-Дар’ївки. Також окупанти задіяли авіацію для удару в районі Григорівки.

На Бахмутському напрямку військо РФ обстріляло військову та цивільну інфраструктуру біля Бахмутського, Шумів, Яковлівки, Зайцевого та Кодеми. Завдало авіаударів у районах Яковлівки та Кодеми. Продовжило повітряну розвідки БпЛА. Спроби армії РФ вести наступальні бої поблизу Кодеми та Зайцевого зупинені українськими захисниками.

На Авдіївському напрямку росіяни обстріляли райони Авдіївки, Водяного, Веселого, Мар’їнки, Олександрополя і Тоненького. Наступали у районі Первомайського, безуспішно.

На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли позиції українських військ із танків, ствольної артилерії та РСЗВ неподалік Павлівки, Володимирівки, Констянтинівки та Новоукраїнки. Задіяли авіацію для удару в районі Володимирівки.

На Запорізькому напрямку окупанти обстрілювали позиції з ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Дорожнянка, Шевченко, Полтавка, Білогір’я та Новопіль. Завдали авіаударів біля Новополя та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку російське війско намагається не дати просунутися українським військам. Поповнює втрати.

Обстрілювало з артилерійських систем і танків інфраструктуру в районах населених пунктів Олександрівка, Прибузьке, Новогригорівка, Первомайське, Квітневе, Кобзарці, Яковлівка, Потьомкине, Трудолюбівка, Добрянка, Таврійське, Шевченкове, Любомирівка, Березнегувате. Для ударів задіяло авіацію біля Новогригорівки та Андріївки. Активно діяли розвідувальні БпЛА окупантів.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання РФ веде розвідку та блокує цивільне судноплавство в північно-західній частині Чорного моря.

“Українські воїни стійко тримають оборону і готові до будь-яких змін у оперативній обстановці. Триває ураження ворожих командних пунктів різного рівня та складів боєприпасів”, — зазначили у Генштабі.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 187. Текстовий онлайн

На початок