У Чорногорії заявили про потужну кібератаку з боку РФ

У Чорногорії заявили про потужну кібератаку з боку РФ

У Чорногорії заявили про потужну кібератаку з боку РФ
Хакери. Unsplash/Mika Baumeister

Служба безпеки Чорногорії повідомила, що хакери з Росії 26 серпня здійснили масштабну скоординовану кібератаку на уряд і держслужби, передає Associated Press.

В Агентстві національної безпеки країни заявили, що Чорногорія "перебуває у стані гібридної війни".

Як зазначає AP, раніше цього тижня уряд Чорногорії повідомив про першу із серії кібератак на свої сервери, але заявив, що йому вдалося запобігти будь-якій шкоді. Проте, атака продовжується.

"За кібератакою стоять скоординовані російські служби. Така атака була проведена в Чорногорії вперше і готувалася протягом тривалого часу", — заявили в АНБ.

Представник чорногорського уряду Душан Полович заявив: "Я можу з упевненістю сказати, що цей напад, який Чорногорія переживає в ці дні, виходить безпосередньо з Росії"

Посольство США в Чорногорії попередило своїх громадян у балканській державі, щоб вони знали про "постійну і тривалу кібератаку".

Як повідомив міністр державного управління країни Марас Дукас, державна цифрова інфраструктура Чорногорії зазнала кібератаки, але в уряді вжили заходів для пом'якшення її впливу.

"Незважаючи на те, що певні сервіси наразі тимчасово відключені з міркувань безпеки, безпека облікових записів громадян і суб’єктів господарювання та їх даних жодним чином не загрожує", — зазначив Дукас.

Чорногорія поінформувала про кібератаку своїх союзників в НАТО.

Чорногорія, яка колись вважалася сильним союзником Росії, у 2017 році вступила до НАТО, попри сильний спротив Москви. Країна також приєдналася до західних санкцій проти Росії за її вторгнення до України.

Через це Росія додала Чорногорію до свого списку "ворожих держав" за дії.

Читайте також

Чорногорія заморозила статки двох росіян через санкції ЄС

На початок