В Україні запрацював Реєстр пошкодженого та знищеного майна

В Україні запрацював Реєстр пошкодженого та знищеного майна

В Україні запрацював Реєстр пошкодженого та знищеного майна
. Білгород-Дністровська райдержадміністрація

Спеціальний електронний реєстр включатиме всі об’єкти нерухомості, які постраждали від російської агресії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Наразі, через портал і застосунок Дія українці подали понад 256 тисяч заяв про частково пошкоджене або знищене майно. Проте ця цифра не є остаточною, оскільки не враховує постраждалу інфраструктуру та промислові об’єкти. Надалі, саме електронний реєстр пошкодженого майна має допомогти у визначенні розмірів компенсації за завдані збитки.

Розроблення та впровадження Реєстру пошкодженого та знищеного майна здійснюється Міністерство інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Мінрегіон. Проєкт реалізується за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Що відомо

  • 395 мільярдів гривень — таких збитків завдала Росія своєю агресією природі України за шість місяців, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. За даними міністерства, збитки внаслідок забруднення повітря — 176 млрд гривень, водних ресурсів — 106,3 млрд гривень, ґрунтів — 8,8 млрд гривень.
  • Через повномасштабну війну Росії в Україні Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз зростання світової економіки. Війна серйозно уповільнить відновлення світової економіки, уповільнить зростання і ще більше підвищить інфляцію.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у травні заявив, що в Україні до кінця року інфляція зросте до 20%, але це нормально на час воєнного стану.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 184. Текстовий онлайн

На початок