Це маркер для НАТО. Військовій оглядач про указ Путіна щодо збільшення армії РФ

Це маркер для НАТО. Військовій оглядач про указ Путіна щодо збільшення армії РФ

Це маркер для НАТО. Військовій оглядач про указ Путіна щодо збільшення армії РФ
. На цьому фото, опублікованому пресслужбою Міноборони Росії 22 липня 2022 року, російські військові стріляють із важкого самохідного міномета "Тюльпан" зі своїх позицій у невстановленому місці в Україні. Фото: АР

Президент Росії Володимир Путін збільшив чисельність Збройних сил РФ, аби мати можливість вести бойові дії не тільки в Україні, вважає військовий оглядач Михайло Жирохов.

Таку думку він висловив в ефірі "Українського радіо". РФ не вистачає особового складу, каже він, проте додатково мобілізованих солдатів країна-агресор не зможе задіяти відразу.

"Це заявлено з 1 січня. Тож це означає, що 137 тисяч осіб, які будуть прийняті, зможуть стати в стрій, тобто мати військову підготовку, лише через рік. І на війну в Україні вони жодним чином не впливають", — зазначив військовий експерт.

На його думку, це рішення свідчить про те, що росіяни роблять висновки з війни в Україні.

"Згідно з їхньою військовою доктриною армія повинна мати можливість вести бойові дії як мінімум на чотирьох напрямках. А тут у них тільки війна в Сирії та в Україні. Тож потрібні люди, щоб можна було воювати ще на одному фронті, наприклад, проти країн Балтії", — пояснює Михайло Жирохов. Він робить такий висновок, зокрема, і на основі стратегічних документів РФ.

Що відомо

  • Президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким штатна чисельність Збройних сил Росії буде збільшена на 137 тисяч — до 1,15 млн осіб.
На початок