Обвинувальний акт стосовно голови Середино-Будської громади передали до суду

Обвинувальний акт стосовно голови Середино-Будської громади передали до суду

Сумська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно голови Середино-Будської територіальної громади Олександра Гена. Його обвинувачують у державній зраді та незаконному переправленні людей через кордон. Про це повідомили на сайті обласної прокуратури.

Слідство встановило, що голова громади підтримував тісні зв’язки з представниками Росії, передавав їм інформацію про переміщення Збройних Сил України та види їхнього озброєння. Також ділився з росіянами анкетними даними патріотично налаштованих мешканців Середино-Будської територіальної громади.

При цьому посадовець закликав місцевих жителів не чинити спротив російським військам і здати зареєстровану мисливську та вогнепальну зброю.

Що відомо

  • 29 квітня 2022 року Олександра Гена затримали в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у державній зраді та незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 111 та ч. 2 ст. 332 КК України).
  • Санкція ч. 2 ст. 111 ККУ "Державна зрада" передбачає позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • 23 червня Олександру Гену суд збільшив строк тримання під вартою
  • За даними руху "Чесно" Олександр Ген балотувався на посаду міського голови Середини-Буди від партії "Наш край" у 2020 році. Був обраний.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок