Уряд пропонує заборонити рекламу вздовж автомобільних доріг

Уряд пропонує заборонити рекламу вздовж автомобільних доріг

Уряд пропонує заборонити рекламу вздовж автомобільних доріг
. Фото: Суспільне Суми

Уряд пропонує заборонити розміщення рекламоносіїв та прокладання інженерних комунікацій та мереж вздовж смуги відведення автомобільних доріг загального користування. Кабінет міністрів вніс до Верховної ради відповідний проєкт закону №7696 щодо використання смуги відведення автомобільних доріг загального користування. Інформація про це оприлюднена на сайті парламенту.

Законопроєкт врегульовує в правовому полі використання смуги відведення автомобільних доріг загального користування. Йдеться про влаштування заїздів/виїздів та перехідно-швидкісних смуг до об’єктів дорожнього сервісу або для перехрещення смуги відведення автомобільних доріг загального користування інженерними комунікаціями та мережами.

“Наразі лише вздовж автомобільних доріг загального користування державного значення розміщено більше 4,6 тисяч об’єктів дорожнього сервісу, з яких 2,8 тисяч (60 відсотків) не відповідають вимогам державних будівельних норм в частині влаштування заїздів/виїздів та перехідно-швидкісних смуг, що створює ризики виникнення дорожніх пригод з тяжкими наслідками”, — зазначається у пояснювальній записці до документа.

Аналогічні невідповідності присутні вздовж автомобільних доріг загального користування місцевого значення на ділянках розміщення об’єктів дорожнього сервісу, зазначили в уряді.

Проєкт закону також врегульовує питання плати за використання смуги відведення автомобільних доріг загального користування суб’єктами господарювання для влаштування заїзду/виїзду, перехідно-швидкісних смуг до об’єкта дорожнього сервісу або на перехрещення смуги відведення автомобільних доріг загального користування інженерними комунікаціями та мережами.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 184. Текстовий онлайн

На початок