Ліве крило партії Шольца закликає до припинення вогню і мирних переговорів з Росією — Spiеgel

Ліве крило партії Шольца закликає до припинення вогню і мирних переговорів з Росією — Spiеgel

Ліве крило партії Шольца закликає до припинення вогню і мирних переговорів з Росією — Spiеgel
. Зала пленарних засідань Бундестагу (нижньої палати парламенту) 8 липня 2022 року, Берлін. (Фото Тобіаса ШВАРЦА / Getty Images)

Ліве крило Соціал-демократичної партії Німеччини (SPD) закликає до припинення вогню та мирних переговорів з Росією.

Про це пише німецьке видання Spiеgel з посиланням на власні джерела.

За інформацією Spiеgel, група партійних лідерів написала звернення, що закликає до дипломатичного наступу, щоб зупинити війну, під назвою "Зброя повинна мовчати!". Серед підписантів: кілька депутатів від Бундестагу, парламенту Європи та федеральних земель, а також колишній міський голова Бремена Карстен Сілінг та політик Томас Вестфаль.

"Продовження війни призведе тільки до ще більшої кількості загиблих і руйнувань", — пишуть автори звернення. "Нам потрібно якомога швидше встановити перемир'я в якості відправної точки для всеосяжних мирних переговорів", — цитують частину тексту звернення у статті.

У зверненні також йдеться про те, що кардинальне поліпшення відносин з Росією буде можливо тільки в "післяпутінську епоху". Водночас автори закликають до встановлення "режиму вівенді",Латинська фраза, що означає згоду сторін співіснувати з різними поглядами на певний об'єкт незгоди. що виключає подальшу ескалацію.

"Зрештою, має бути угода між Україною і Росією", — йдеться у зверненні.

25 серпня стало відомо, що Німеччина підтримує рішення США не постачати Україні зброю, з якої можна обстріляти територію РФ. Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів під час “Діалогу з громадянами”, який відбувся у Магдебурзі. Він зазначив, що уряд ФРН виважено підходить до постачання Україні сучасних озброєнь, щоб не допустити подальшої ескалації.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 184. Текстовий онлайн

Німеччина не вагалася, чи давати Україні зброю — Шольц

Німеччина дає Україні новітню зброю, якої поки не має навіть Бундестаг — Шольц

Депутати Бундестагу від коаліції підтримують збільшення збройної допомоги Україні — Spiegel

На початок