Ілон Маск знизив ціни на інтернет від Starlink для українців

Ілон Маск знизив ціни на інтернет від Starlink для українців

Ілон Маск знизив ціни на інтернет від Starlink для українців
. Starlink. Ілюстративне фото: Getty Images

Компанія Ілона Маска SpaceX, що стоїть за проєктом розробки глобальних супутникових систем Starlink, знизила ціни на супутниковий інтернет для України та низки інших країн.

Про це повідомляє The Verge.

Зазначається, що у Нідерландах користувачі платитимуть за інтернет від Starlink 105 євро на місяць замість 124 євро. У Британії вартість передплати знизилася до 75 фунтів стерлінгів з 89 фунтів стерлінгів, в Мексиці з 2299 мексиканських песо до 1100.

У Німеччині до 80 євро зі 100 євро. У Чилі та Бразилії повідомляють про зниження цін приблизно на 50%.

Водночас в Україні абонплата за Starlink зменшиться зі 100 доларів до 60, що становить близько 40% знижки.

Знижка автоматично застосовується до всіх рахунків, створених після 24 серпня 2022 року.

Що відомо

  • Система Starlink, якою володіє компанія Ілона Маска SpaceX, може надавати доступ до високошвидкісного інтернету у віддалених місцях. В Україні інтернет Ілона Маска можна буде використовувати в цивільних та військових цілях.
  • 28 лютого до України прибула перша партія станцій супутникового Інтернету Starlink, а вже 19 квітня Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
  • 20 квітня в Україні скасували обмеження на користування інтернетом через термінали Starlink для всіх громадян та юридичних осіб. На період воєнного стану термінали можуть використовувати всі охочі.
  • Як пояснили у Держспецзв'язку, українці можуть самі придбати комплект обладнання на сайті Starlink – він коштуватиме пів тисячі доларів, також щомісяця треба платити по 99 доларів абонентської плати.
  • 27 квітня в Україні було зареєстровано представництво сервісу супутникового інтернету Starlink, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
  • Голова російської державної корпорації "Роскосмос" Дмитро Рогозін заявив, що Ілон Маск відповідатиме за передачу систем супутникового інтернету Starlink для потреб українських Збройних сил у Маріуполі.
  • Ілон Маск заявив, що компанія Starlink, яка надає супутниковий інтернет-зв’язок, піддається постійним атакам з боку російських хакерів.

Читайте також

Маск пожартував, що купує "Манчестер Юнайтед"

Ілон Маск розпродає акції Tesla і готується придбати Twitter — Bloomberg

Польща передала Україні 5 тисяч терміналів Starlink — Федоров

На початок