Загрожує довічне ув'язнення: черкащанин інформував російські спецслужби

Загрожує довічне ув'язнення: черкащанин інформував російські спецслужби

Загрожує довічне ув'язнення: черкащанин інформував російські спецслужби
. Фото/ Служба безпеки України у Черкаській області, червень 2022 року, затримання

Служба безпеки України завершила досудове розслідування стосовно черкащанина, який збирав та передавав російським спецслужбам координати блокпостів, підрозділів Збройних Сил України, силових структур та адміністративних будівель Черкащини. Про це Суспільному повідомили у пресслужбі відомства.

За даними слідства, обвинуваченим є місцевий житель, колишній працівник органів виконавчої влади та "шанувальник" забороненої "Партії Шарія":

"За вказівками кураторів він вів збір інформації про розташування підрозділів силових структур і військових частин, а також адмінбудівель органів державної влади та судових установ. За кожне повідомлення йому обіцяли грошову винагороду. Для анонімності агент спілкувався зі своїми кураторами виключно через месенджер, де і передавав фото та точну геолокацію об’єктів. Крім того, інформатор просив у співробітників ФСБ зброю, а саме: пістолети з глушником та прицілами, набої з магазинами, гранати із запалами, протипіхотні міни МОН-50 із радіодетонаторами. Потреби у такому «арсеналі зброї» пояснив тим, що хотів бути готовим підтримувати ворожі війська, коли вони зайдуть на територію Черкаської області".

На початку червня чоловіка затримали під час зйомки одного з військових об’єктів регіону, зазначили у пресслужбі.

Наразі обвинувальний акт щодо підозрюваного направили до суду. Як прокоментували у пресслужбі, його судитимуть за ч. 2 ст. 111державна зрада Кримінального кодексу України.

Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення воліЦе такий вид покарання, при якому людина повністю ізолюється від суспільства в установах закритого типу на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

сбу черкаси
Фото Служби безпеки України у Черкаській області

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок