Після укусів кліщів у 22 волинян виявили хворобу Лайма

Після укусів кліщів у 22 волинян виявили хворобу Лайма

У Волинській області від початку сезону активності кліщів зареєстрували вже 22 випадки бореліозу (хвороби ЛаймаХвороба Лайма — це гостра інфекційна патологія, яка уражає шкіру, нервову систему, суглоби та серце.), – повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Торік, у цей же період, хворобу підтверджували лише у восьми людей.

Епідеміологи зазначили, що хворобу Лайма наразі виявляють в усіх чотирьох районах області. Найбільше випадків реєстрували у Ківерцівському та Маневицькому районах (по 4 хворих), у Ковельському, Луцькому та місті Луцьку (по 3 випадки), у Ратнівському (2 недужих).

Читайте також: "Розпочався сезон кліщів. Лікар розповів, як вберегти себе і домашніх тварин від укусів"

Також в обласному центрі контролю та профілактики хвороб повідомили про два випадки хвороби, які були привезені з закордону. Зокрема, з Польщі та Німеччини. Недужі помітили укуси, коли повернулися в Україну, де й проходять лікування.

Щоб уникнути ускладнень хвороби Лайма лікарі, уразі укусу кліща, радять здати вилучену з тіла комаху на дослідження. У Луцьку прийом кліщів здійснюється щоденно (крім вихідних) за адресою: м. Луцьк, проспект Волі, 55.

Що відомо

  • В червні епідеміологи на Волині повідомляли про чотири підтверджені випадки хвороби Лайма через укуси кліщів.
  • Торік упродовж вересня на Волині зареєстрували 12 випадків хвороби Лайма – захворювання, яке спричиняють укуси кліщів.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок