Одеський "Чорноморець" готується до першого матчу Прем’єр-ліги під час повномасштабної війни

Одеський "Чорноморець" готується до першого матчу Прем’єр-ліги під час повномасштабної війни

Одеський "Чорноморець" готується до першого матчу Прем’єр-ліги під час повномасштабної війни
. ФК "Чорноморець"

Завтра, 23 серпня, одеський "Чорноморець" проведе перший офіційний матч в Українській Прем’єр-лізі сезону 2022-2023 років. "Моряки" зустрінуться з рівненською командою "Верес" у Києві. Що думають про новий сезон та гравців клубу розповіли віцепрезидент та головний тренер "Чорноморця".

Через обмеження під час воєнного стану футболісти гратимуть без глядачів та з дотриманням правил безпеки. Якщо оголошують повітряну тривогу — матч зупиниться, каже віцепрезидент ФК "Чорноморець" Володимир Генінсон:

"Якщо тривога більше 40 хвилин, на кожному матчі присутній арбітр, він приймає рішення: або матч буде дограватися в цей день, або наступного дня. Це якщо ми беремо конкретний матч. Якщо зупиняється чемпіонат за якихось умов, то Українська Прем'єр-ліга разом з Федерацією футболу України та міністерством прийматимуть рішення, що робити далі".

Влітку "Чорноморець" підписав контракт з близько 10 новачками. Серед них 20–річний Родіон Плакса, який провів місяць в окупації в Маріуполі. А також володар Кубка УЄФА Олександр Гладкий. Окрім цього, в команді гратимуть двоє легіонерів – албанець Реальдо Філі та канадець Манджекар Джеймс.

"Я думаю, що ми зробили дуже багато в цьому напрямку, але ця робота не закінчена. Бо я можу вам сказати, звичайно, ми не доукомплектовані, та ми зробимо все можливе, щоб доукомплектуватись. Я не говорю про велику кількість футболістів, але одного-двох футболістів нам необхідно просто взяти, ми це відчуваємо. Але знову, ми підходимо до цього так: ми не візьмемо футболіста, в якому буде найменший сумнів, ми можемо тільки взяти футболіста, в якому ми будемо впевнені, що він є нам помічником", — розповів головний тренер клубу Роман Григорчук.

Поки прогнози щодо переможця Української Прем'єр-ліги Роман Григорчук не робить:

"Ми бачимо, що зараз така ситуація в українському футболі, що, напевно, є декілька команд, які потенційно можуть стати чемпіонами. Я не буду їх називати, але явного фаворита я не бачу".

За словами капітана команди Сергія Кравченка, атмосфера серед хлопців позитивна.

"Наскільки ми готові, покаже сезон. Зараз щось казати — атмосфера чудова. Все, що нам треба для підготовки, все в нас є, тому сезон покаже. Будемо робити все можливе, щоб порадувати і вас, і вболівальників, і щоб керівництво було задоволене", — каже Сергій Кравченко.

Головний тренер розповів, що йому було важко з початку повномасштабної війни без футболу, але думати про нього не міг.

"Я десь, напевно, місяць або більше просто навіть не дивився ні одного футболу, ми не розмовляли про футбол ні з ким, голови були зайняті зовсім іншими питаннями, ми вирішували зовсім інші проблеми. Потім, десь через місяць-півтора, ситуація помінялася трошки. І коли ми десь говорили про футбол, обговорювали наші надії на те, що рано чи пізно ми повернемося до футболу, трошки стало в цьому плані краще".

Одеський "Чорноморець" готується до першого матчу Прем’єр-ліги під час повномасштабної війни
ФК "Чорноморець"

Наразі керівництво клуба працює над тим, аби повернутися в Одесу та проводити ігри тут.

"Ми зобов’язані за регламентом грати у Києві, тому що це те місто, яке вважається безпечним для проведення заходів. Ми працюємо над тим, щоб розширити географію. Але я вам одразу кажу, всі ігри будуть без глядачів", — розповів Володимир Генінсон.

Читайте також

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок