Безпекова ситуація у Криму погіршується — британська розвідка

Безпекова ситуація у Криму погіршується — британська розвідка

Безпекова ситуація у Криму погіршується — британська розвідка
. Новофедорівка, Крим, 9 серпня. Фото: скріншот, Telegram

Російське командування буде все більше стурбоване очевидним погіршенням безпекової ситуації в Криму, який функціонує як тиловий район для окупації. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

16 серпня як російські, так і українські офіційні особи визнали, що біля Джанкоя на півночі Криму вибухнув склад боєприпасів. Також, ймовірно, були пошкоджені залізниця та електропідстанція неподалік, зазначили розвідники.

Російські ЗМІ також повідомили, що з району Гвардійського авіабази в центрі Криму піднімається дим.

Джанкой і Гвардійське є базою для двох найважливіших російських військових аеродромів у Криму, йдеться у повідомленні британської розвідки. Джанкой також є ключовим автомобільним і залізничним вузлом, який відіграє важливу роль у забезпеченні російських операцій на півдні України.

Причина інцидентів і масштаб збитку ще не зрозумілі, повідомили британські розвідники.

Що відомо

  • Російські війська наступають неподалік Леб’яжого та Базаліївки на Харківському напрямку, бої тривають. Також ідуть бої на Слов'янському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 17 серпня.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 175. Текстовий онлайн

На початок