Для очного навчання в Одесі відкриють 33 школи та 4 дитячі садочки

Для очного навчання в Одесі відкриють 33 школи та 4 дитячі садочки

Для очного навчання в Одесі відкриють 33 школи та 4 дитячі садочки
. Укриття в одній з міських шкіл, Одеса. Фото: Суспільне Одеса

В Одесі лише 33 школи та чотири дитячі садочки мають укриття, обладнані відповідно до вимог. Навчальні заклади в місті будуть відвідувати близько 3000 дітей. Інші - навчатимуться дистанційно. Про це повідомила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

За словами директорки Департаменту освіти та науки Одеської міськради Олени Буйневич, 97% опитаних батьків віддають перевагу дистанційній освіті. Близько 3000 переведуть у школи з обладнаним укриттям, натомість місце в попередньому класі зберігається.

"Ці укриття відповідають за висотою стелі, за товщиною стіни – вони всі абсолютно готові. Там є меблі, щоб діти могли сісти, є коврові покриття або мати, є іграшки, навчальні посібники, є питна вода, є медичні препарати, засоби пожежогасіння, сухі пайки, щоб дитина могла перекусити, якщо це довго. Ну і, звичайно, місця для санітарно-гігієнічних процедур", — розповіла Олена Буйневич.

Загалом в укриттях 33 одеських шкіл можуть поміститися 10 000 дітей. На шість сховищ з міського бюджету витратили дев'ять мільйонів гривень.

Для тих, хто залишився в місті уроки будуть поділені на дві групи: основні – очно (математика, українська мова, іноземна мова, історія України, хімія, фізика), а окремі (фізична культура, мистецтво) – все одно будуть вивчатися дистанційно. Це робиться для того, аби максимально скоротити час перебування у школі.

З очної форми навчання на дистанційну можна перевестися в будь-яку хвилину. З дистанційної на очну – в тому випадку, якщо будуть місця.

В навчальних закладах не будуть функціонувати групи продовженого дня, повідомила Олена Буйневич.

Дитячі садочки

В середу, 17 серпня, в Одесі відкриваються два садочки, до кінця тижня запрацюють ще два, по одному у кожному районі міста.

"Поки що приймаємо дітей, батьки яких офіційно працюють, якщо будуть місця – зможемо запросити всіх інших", — повідомила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Читайте також

  • Наслідки ракетного удару по Дачному на Одещині: місцева школа не зможе прийняти учнів
  • В школах Одеської області буде змішана форма навчання
  • Математика, українська, іноземна: в одеських школах очно вивчатимуть не всі предмети

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок