У Запоріжжі продають марки з Путіним, щоб облаштувати арт-бомбосховище

У Запоріжжі продають марки з Путіним, щоб облаштувати арт-бомбосховище

У Запоріжжі продають марки з Путіним, щоб облаштувати арт-бомбосховище
. Фото: Суспільне Запоріжжя

У Запоріжжі приватний підприємець випустив обмежену кількість поштових марок - за кошти від продажу планує привести до ладу приміщення укриття. На вторговані кошти створять культурний хаб у бомбосховищі.

На колекційній марці — Путін та мертвий снігур. Це відповідь на фейк, озвучений російськими пропагандистами 7 років тому, каже підприємець Максим Дрозденко.

марка
Максим Дрозденко. Фото: Суспільне Запоріжжя

"Колись наш нинішній посіпака окупантів — Володимир Рогов, який втік у 2014 році із Запоріжжя, з'явився на російському телеканалі та створив досить знаменитий фейк про те, що у запорізьких школах школярам наказали вбивати снігурів тому, що вони кольору російського прапору і підгодовувати синичок, тому що вони жовто-блакитні", — каже він.

Зображення Путіна — карикатурне. Це пам’ятник “орку”, який одночасно схожий на Путіна та вухатого Горлума з кіносаги “Володар перснів”, розповідає Максим Дрозденко. Скульптуру ще у 2015 році створив митець Олександр Третяк.

марка
Фото: Суспільне Запоріжжя

"Його у 2015 році внесли у розстрільні списки ЛНР. У нього там живуть батьки. І він після цього не дуже хоче спілкуватись про цей пам'ятник. Марка — як нагадування про цей пам'ятник, а також джерело фінансування цього проекту".

Нині скульптурна композиція чекає свого часу, аби зайняти почесне місце у новоствореному запорізькому культурному хабі. На думку Максима Дрозденка, Запоріжжю бракує бомбосховищ, де можна проводити мистецько-культурні заходи із дотриманням правил безпеки. Тож, гроші, вторговані від продажу марок планує спрямувати на створення культурного простору у протиядерному бункері, що розташований у центрі міста.

марка
Фото: Суспільне Запоріжжя

Облаштувати сховище-хаб коштуватиме від 300 до 500 тисяч гривень. Від продажу марок у перші дні вже заробили 30 тисяч гривень.

Колекційна марка вийшла накладом у сто блоків та тисячу окремих одиниць, погасили її на головному поштамті Запоріжжя.

Читайте також: Запорізький військовий виковує сокири і дримби зі знищеної ворожої техніки

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок