У Білорусі на військовому аеродромі пролунали вибухи. Що відомо

У Білорусі на військовому аеродромі пролунали вибухи. Що відомо

У Білорусі на військовому аеродромі пролунали вибухи. Що відомо
. Аеродром "Зябровка" у Білорусі. Скріншот з відео

У Білорусі в ніч на 11 серпня на аеродромі "Зябровка" у Гомельській області лунали звуки вибухів і було видно спалахи. Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"Надходить інформація, що в районі аеродрому "Зябровка" чути вибухи та видно спалахи. Дані підверджують відразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00:30 було не менше 8 спалахів", — йдеться у повідомленні.

Інформацію про звуки вибухів також підтверджує білоруський паблік "Флагшток — Гомельшчына".

"З 00:25 по 00:32 були чутні вибухи, відчувалася ударна хвиля, кілька разів через суцільну хмарність [було видно] світлові проблиски. Напрямок — Зябровський аеродром", — йдеться у повідомленні.

Радник лідерки опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка також написав про вибухи на аеродромі.

"Щонайменше вісім вибухів у Гомельській області біля кордону з Україною. За словами очевидців, вибухи сталися у районі аеродрому "Зябровка". Аеродром "Зябровка" використовується російською авіацією у війні проти України", — повідомив він.

"На аеродромі Зябровка проходять раніше неодноразово анонсовані пюрером виключно ППО і ВПС. Будь-які "хлопки" та інше – виключно у межах цих навчань", — прокоментував вибухи радник міністра оборони України Олексій Копитько.

У Міноборони Білорусі пояснили нічні вибухи на військовій базі у Зябрівці, яка перебуває під контролем РФ.

"10 серпня близько 23 години під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її займання. Особовим складом своєчасно вжито заходів щодо гасіння. Постраждалих немає", — заявили у відомстві.

Що відомо

  • Удень 9 серпня кримські, російські ЗМІ та місцеві мешканці повідомили про серію вибухів на військовому аеродромі у селищі Новофедорівка (Саки) в анексованому Росією Криму. Одна людина загинула внаслідок вибухів, повідомив так званий голова Криму Аксьонов.
  • У Міноборони РФ заявили, що на аеродромі в Новофедорівці "здетонували авіаційні боєприпаси", що спричинило вибухи, а техніка на місті не пошкоджена.
  • У російському Міноборони також заявили, що травмованих і загиблих немає. Водночас окупаційне МОЗ Криму повідомляє про п'ятьох постраждалих від вибухів, в тому числі одну дитину. Постраждалих доставили в лікарню, одному з них проводять операцію.
  • Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр прокоментувала вибухи на території військового аеродрому в окупованому РФ Криму, зазначивши, що в Міноборони не знають про причини інциденту, однак попередила про небезпеку куріння у невстановлених місцях.
  • За інформацією "Схем", для росіян аеродром Новофедорівки — одне з ключових для авіації летовищ на півострові. Там базується 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, у складі якого переважно винищувачі Су-30СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М. Звідси російська армія здійснює авіанальоти та бомбардування українських міст.
Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 169. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок