Президент позбавив стипендії олімпійського чемпіона з Одеси після виступу в Росії

Президент позбавив стипендії олімпійського чемпіона з Одеси після виступу в Росії

Президент позбавив стипендії олімпійського чемпіона з Одеси після виступу в Росії
. sportrbc.ru

Володимир Зеленський позбавив чемпіона з фігурного катання XVI зимових Олімпійських ігор Віктора Петренка державної стипендії. Відповідний указ опублікований на сайті ОПУ.

У липні Петренко виступив на льодовому шоу "Алєнькій цвєточєк" у Сочі попри розв'язану РФ війну проти України. Його вчинок засудили Національний олімпійський комітет та Українська федерація фігурного катання.

"Крім того, Віктор Петренко припинив участь у навчально-тренувальному процесі, підготовці спортсменів для національних збірних команд з олімпійських видів спорту та діяльності щодо розвитку громадського фізкультурно-спортивного руху", — йдеться в поясненні до указу.

Відразу після появи інформації про виступ в Росії спортсмена звільнили з посади віцепрезидента Федерації фігурного катання України.

Національний олімпійський комітет України назвав вчинок ексфігуриста "неприпустимим для олімпійської спільноти України".

Один із лідерів української збірної з фігурного катання Максим Нікітін назвав Петренка "зрадником України".

Що відомо

Віктор Петренко чемпіон Олімпійських ігор 1992 в Альбервілі (Франція) та світової першості з фігурного катання. На Олімпійських іграх 1994 року в Ліллехамері (Норвегія) посів четверте місце.

Нині виступає у льодових шоу та працює тренером.

Шоу "Алєнькій цвєточєк" організовує дружина Дмитра Пєскова, прессекретаря Путіна.

Читайте також

  • "Чому багато хто й слова не скаже?" Ястремська розкритикувала тенісистів через недостатню підтримку України
  • Олімпійського чемпіона Петренка звільнили з посади віцепрезидента Федерації фігурного катання України після виступу в РФ

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок