Звання "Почесний громадянин Рівного" отримають родини загиблих бійців

Звання "Почесний громадянин Рівного" отримають родини загиблих бійців

Звання "Почесний громадянин Рівного" отримають родини загиблих бійців
. Суспільне Рівне

Звання "Почесний громадянин міста Рівного" у 2022 році отримають виключно родини рівнян, які загинули під час повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. Таке рішення прийняла міська влада. Сім'ям загиблих також нададуть грошову допомогу від міста.

Попередній список налічує 56 прізвищ, однак, їх кількість уточнюватимуть та поповнюватимуть, — розповів секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

"Це тільки тим загиблим, які загинули під час російсько-української війни", – сказав посадовець 8 серпня.

Він додав: проєкт рішення буде оприлюднений на сайті Рівнеради.

"Відповідно, коли будуть зміни по самих загиблих, — а вони з'являються, на жаль, — то будемо вносити з голосу під час сесії. Це буде тільки цього року. Хочемо сім'ям загиблих надати разову допомогу по 20 тисяч гривень від міста", — додав Віктор Шакирзян.

Читайте також

  • У Рівному шукають претендентів на премію імені Олександра Храпаченка. Її вручатимуть вперше

Що відомо

  • Рішення про встановлення почесного звання за видатні заслуги перед трудящими міста "Почесний Громадянин міста Ровно" Рівненська міськрада прийняла у лютому 1966 року. Звання присвоювали до визначних дат або свят, зазвичай не кожен рік.
  • У 2001 році було прийнято рішення №473 "Про встановлення почесного звання за видатні заслуги перед трудящими міста "Почесний Громадянин міста Рівного". З 2003 року звання присвоювалось не більше, ніж одній людині на рік.
  • У 2021-му Рівненська міськрада з нагоди Дня міста відзначила успішних рівнян почесними званнями та відзнаками. Звання "Почесний громадянин міста" отримали призери ХХХІІ Літніх Олімпійських ігор Олег Омельчук та Михайло Романчук.
  • Рівне відзначає День міста в останню неділю серпня. Цього року, за офіційною версією, йому 738. Частина істориків вважає, що місто все ж молодше і йому може бути 586 років. Одним із наймасштабніших святкувань було 700-річчя Рівного, це був 1983 рік. До ювілею міста випустили книгу-фотоальбом тиражем у 35 тисяч примірників.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок