Про 4-річну Лізу, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу Вінниці, написали пісню

Про 4-річну Лізу, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу Вінниці, написали пісню

Про 4-річну Лізу, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу Вінниці, написали пісню
. 4-річна Ліза Дмитрієва загинула 14 липня внаслідок ракетного обстрілу Вінниці. Фото: Ірина Дмитрієва

Гурт "Пожежний кран" презентував пісню про 4-річну Лізу Дмитрієву, яка загинула під час ракетного обстрілу Вінниці 14 липня 2022 року. Композицію під назвою "Ліза" присвятили безвинно загиблим від російської агресії.

Ролик із піснею та кадрами, на яких зображена дівчинка, опублікували у соцмережах.

У день обстрілу, 14 липня, Ліза з мамою йшла на заняття до логопеда. У дівчинки був синдром Дауна, вона загинула миттєво. Її маму Ірину госпіталізували.

За словами бабусі дівчинки Лариси, відразу після ракетного удару мама Лізи у телефонній розмові розповіла, що її донька загинула. Втім від шоку жінка цього не пам'ятала. Певний час від неї приховували правду про загибель доньки.

Нещодавно Ірина Дмитрієва вперше прокоментувала утрату в дописі на своїй сторінці у Facebook.

"Я не вірю. Майже місяць минув після жахливої трагедії. Мені здається, що Ліза чекає на мене вдома. Я на власні очі все бачила і пам'ятаю, але перебуваю в іншій реальності. Не вірю. І не хочу жити в новій жахливій реальності, – написала Ірина, – Моя любов, моя кохана дівчинко, ти була такою життєрадісною і навчила мене любити безумовно попри все. На жаль, так мало часу я була твоєю мамою. Ми обов'язково зустрінемося. Моє серце навіки з тобою, моя душа плаче".

Що відомо

  • 14 липня о 10:45 Росія здійснила ракетний обстріл Вінниці — ракетами типу "Калібр" з підводного човна з акваторії Чорного моря.
  • Загинули 28 людини, серед них троє дітей. Медичну допомогу надали 202 людям. Наразі у лікарнях міста продовжують лікування 68 пацієнтів, серед яких 4 дітей.
  • Сім’ям загиблих та поранених вінничан нададуть допомогу: 50 та 25 тисяч гривень.

Читайте також

  • 4 тисячі доларів за "послугу": двоє вінничан організували схему незаконного перетину держкордону
  • РФ завдала ракетних ударів по військових об’єктах на Вінниччині
На початок