Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 165-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 165-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 165-й
. Фото: Національна поліція

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сто шістдесят п'яту добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

12.50. Російські військові обстріляли майданчик Запорізької АЕС. Ракети влучили поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП). Про це повідомляє Енергоатом.

Зазначається, що обстріли пошкодили три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС. Тому вчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива наразі неможливе.

11.02. За минулу добу Збройні Сили України знищили в Запорізькій області базу російських окупантів у Пологівському районі, та склад боєкомплекту в районі Енегодара. Загалом на всіх ділянках фронту за добу знищено 5 російських баз та два склади БК, про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

8.37. Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1154 людей, з них 318 – діти. Про це повідомляє Запорізька ОВА.

8:37. За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Трудове, Степногірськ, Гуляйполе, Оріхів, Марфопіль, Червоне. Надійшло 8 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

8.00. ДУ "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" повідомляє, що радіаційний фон на території Запорізької області залишається без змін та не несе загрозу  життю та здоров’ю населення.

Станом на 08.00 годину 07.08.2022 року гамма-фон  становить :

  • м. Запоріжжя – 11 мкР/год;
  • м. Бердянськ – 11 мкР/год;
  • м. Енергодар  – 11 мкР/год;
  • м. Кам'янка-Дніпровська – 12 мкР/год;
  • смт Михайлівка – 8 мкР/год,
  • м. Василівка – 11 мкР/год

та є таким, який не перевищує властивий для цих територій природний фон.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 164-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок