Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 160-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 160-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 160-й
Внаслідок тривалих дощів розмило дорогу в селі Кам'янське. Фото: ГУ ДСНС України у Запорізькій області

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сто шістдесяту добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

18:50. У тимчасово окупованому Мелітополі представники РФ готуються до псевдореферендуму. Вони планують провести його 11 вересня.

"Зараз вони намагаються проходити по квартирах, робити масштабний перепис. Тим самим виявляють вільні квартири, і людей, які залишились, щоб зрозуміти їх позицію стосовно РФ. Але ми чітко розуміємо, що рахувати ніхто не буде. Навіть зараз говорять про те, що не треба буде йти на виборчі дільниці, тому що до вас прийдуть до квартири, спитають вашу думку, скажете "так" чи "ні" й усе. Але тим хто скаже "ні", чітко кажуть, що "вам в Мелітополі не місце", — розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

17:35. 2 серпня російські війська прицільно обстріляли дитячий садочок селища міського типу Степногірськ. За попередньою інформацією, поцілили двома снарядами в будівлю дошкільного закладу. Постраждалих немає. Селище зазнає майже щоденних обстрілів з боку окупанта — повідомили у Запорізькій ОВА.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 160-й
2.08.2022 Степногірськ: наслідки обстрілу дитячого садка військами РФ. Фото: Запорізька ОВА

9:40. Минулої доби через сильні зливи розмило об'їзну ґрунтову дорогу у селі Кам'янське. У результаті близько 250 автівок застрягли на цій ділянці дороги, повідомили у ДСНС в Запорізькій області.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 160-й
Фото: ГУ ДСНС України у Запорізькій області

Рятувальна операція тривала майже 12 годин, під час якої вдалося відбуксувати 50 вантажівок та супроводити 200 легкових авто на тверде автопокриття.

9:20. 2 серпня через несприятливі погодні умови виїзд приватного автотранспорту на тимчасово окуповані території з обласного центру не відбудеться, повідомили у Запорізькій ОВА.

8:45. Впродовж 1 серпня з тимчасово окупованої території області евакуйовано 1 081 людину, у тому числі 265 дітей. Таку інформацію оприлюднили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

8:40. 1 серпня російські збройні сили обстріляли місто Оріхів та село Новодарівка. До поліції надійшло 16 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів. Про це повідомили у ЗОВА.

8:20. Найближчі кілька днів немає можливості евакуюватися з Енергодара до Запоріжжя через Василівку — після дощу розмило дорогу біля Кам’янського. Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 159-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок