Німеччина передасть Україні мостові танки: навіщо вони потрібні

Німеччина передасть Україні мостові танки: навіщо вони потрібні

Німеччина передасть Україні мостові танки: навіщо вони потрібні
. Фото: Bundeswehr

Німеччина готується передати Україні 16 спеціальних мостових танків, призначених для подолання складних ділянок на місцевості, зокрема водойм.

"Для подальшої підтримки українських сухопутних військ міністр Ламбрехт ухвалила рішення доставити пакет з 16 броньованих мостоукладачів Biber. Їх можна використовувати для подолання води або інших перешкод в бою", — йдеться в повідомленні Міністерства оборони Німеччини.

Танковий мостоукладач чи мостовий танк — це спеціальна броньована інженерна машина на базі танкового шасі, що призначається для транспортування, а також встановлення та зняття за допомогою вбудованих механізмів мостової конструкції в бойовій обстановці з метою забезпечення просування танків та інших бойових машин.

Мостоукладач BIBER створений на базі німецького танку Leopard-1. Він має вагу 45,3 тонни, здатний перевозити екіпаж у 2 людини (командир і водій) та розвиває максимальну швидкість до 62 км/год. Потужність двигуна – 830 кінських сил.

Він може допомагати військам долати складні ділянки місцевості, такі як водойми та ущелини шириною до 20 метрів. Міст має 22 метри в довжину, 4 метри в ширину і може бути розгорнутий під броньованим захистом протягом 2-3 хвилин. Сам міст важить близько 9,94 тонни і може витримати приблизно до 55 тонн.

Війна. Усі останні новини

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок