Нідерландські фермери скосять тюльпанові поля, аби відвадити від них туристів

Нідерландські фермери скосять тюльпанові поля, аби відвадити від них туристів

Нідерландські фермери скосять тюльпанові поля, аби відвадити від них туристів
. АР

У Нідерландах фермери почнуть раніше обламувати голівки квітучих тюльпанів, аби люди не приїжджали фотографуватися з квітами і не наражали себе на небезпеку зараження коронавірусом.

Як повідомляє видання Omroep West, на вихідних до регіону Болленстрек, який спеціалізується на вирощуванні цибулин тюльпанів, нарцисів і гіацинтів, поз'їжджалися туристи. Їхня мета - сфотографуватися серед квітів. Не зупинили людей ні застереження місцевої влади, ані дорожні бар’єри та закриті провінційні дороги.

Фермер Саймон Пеннінгс через це вирішив почати обламувати голівки квітучих тюльпанів раніше, ніж зазвичай.

"Ми збираємося позбавити плантації певних типів квітів. У результаті кольори на тюльпанових полях зникнуть і це зробить їх менш привабливими для людей" - пояснив чоловік.

Для Пеннінгса, приклад якого наслідують й інші фермери, такий крок тягне за собою фінансові збитки. Тюльпан перед зламуванням голівки має повністю розкритися, щоб фермер міг переконатися, що рослина здорова, перш ніж продавати цибулини за кордон з відповідним сертифікатом.

"Нам доведеться пропустити етап обстеження квіток і почати обламувати їхні голівки раніше. У результаті ми зможемо експортувати наші квіти у набагато меншу кількість країн. Але останнє, чого б нам хотілося – це новий міні-спалах коронавірусу", - додав фермер.

Що відомо

На початок